• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yetimler evlerine kavuştu

Yeniakit Publisher
2014-11-21 23:32:00 - 2014-11-22 08:04:09
Yetimler evlerine kavuştu

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, merkezi Kuveyt’te bulunan IICO (International Islamic Charitable Organisation) desteğiyle, Van’da depremden etkilenen yetim aileleri için yaptırdığı 64 dairelik kalıcı konutlar ailelere teslim edildi. Törende konuşan İHH İnsani Yardım Genel Başkanı avukat Bülent Yıldırım, Türkiye’nin doğal afetlere müdahale ettiğini ve kalıcı projelerin bittiğini, 25 binden fazla ev yapıldığını söyledi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın; merkezi Kuveyt’te bulunan IICO (International Islamic Charitable Organisation) desteğiyle, Van’da depremden etkilenen yetim aileleri için yaptırdığı 64 dairelik kalıcı konutlar ailelere teslim edildi. Kuveyt Emirinin danışmanı IICO Genel Başkanı Dr. Abdullah Matuk Al-Matuk ve İHH İnsani Yardım Genel Başkanı avukat Bülent Yıldırım’ın da katıldığı törende, kalıcı konutların anahtarları depremzede ailelere verildi.

Törende konuşan Bülent Yıldırım, Türkiye’nin doğal afetlere müdahale ettiğini ve kalıcı projelerin bittiğini, 25 binden fazla ev yapıldığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN BAŞKA GÖZE İHTİYACI YOK

İslam dünyasına çağrıda bulunan Yıldırım, “Türk, Kürt, Arap kim olursa olsun biz kardeşiz. Biriz. Bizim aramıza kimse giremez. Bizim meselemizi biz çözeriz. Başka göze ihtiyaç yok. Biz kendi ihtiyaçlarımızı görürüz. Türkiye’nin zenginlik problemi yok. Türkiye’nin sadece biraz organize etme sorunu var” diye konuştu.

Yıldırım, devletin güzel organizasyonlar yaptığını hatırlatarak, “Bütün dünyayı gezdim. Bütün afetlerde bulundum. Savaş bölgelerinde bulundum. Yerle bir olmuş evler gördüm. O doğal afetlerin yıktığı yerleri gördüm. Sadece bu Türkiye’de doğal afetlere müdahale edildiğini ve kalıcı projelerin bittiğine şahit oldum. 25 binden fazla ev yapıldı. Bu insanlara dağıtıldı. Türkiye dünyaya nazaran çok yol almıştır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Gazze’de yıkılan evlerinin onarımını yapacaklarının müjdesini de verdi.

ARKEOLOJİK KAZILARDA  TESBİH TANELERİ ÇIKTI, BELGELER YOK EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika’yı Müslümanların keşfettiğine yönelik sözlerine destek veren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Yakında göreceksiniz Kristof Kolomb Amerika’ya gittiğinde orada onu karşılayanların Müslümanlar olduğu ortaya çıkacak. Orada Müslümanlar da vardı. Bazı kaynaklarda başörtülü kadınlar da vardı. Arkeolojik kazılarda tesbih taneleri çıktı.  Ama bunların hepsi yok edildi. Amerika’da birtakım ailelerde bu belgeler var. Bu belgeleri Amerika topladı. Tarihlerinin hikâye olduğu, katliamcı olduğu ortaya çıkacağı için bunları söylemediler.”

KUVEYT VE TÜRKİYE İYİ İLİŞKİ İÇERİSİNDE

IICO Başkanı Dr. Abdullah Matuk Al Matuk, “2011 yılında deprem meydana geldiğinde hemen yardımlarda bulunduk. Türkiye’de İHH ile iletişime geçtik.  Kendileriyle binaların inşası ve aileleri takdim edilmesi kararını aldık. Ve bu 64 daire ailelere hayırlı olsun. Türkiye ile Kuveyt ile ilişki içerisinde. İlişkilerimiz iyi iş çalışmaları üzerine inşa edilmiştir” diye konuştu.

VİZELERİ KALDIRACAĞIZ

Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh ise, Türkiye ile 50 seneden beri  ilişki içerisinde olduklarını belirterek,  “Bu ilişkinin en güzel göstergesi bugün inşa edilen binalardır. Bu kardeşlik başka projelerle devam edecek.  Bu proje ne ilk ne de sondur.  İslam dünyasında bir sıkıntı olduğunda her zaman Müslüman kardeşlerimizle olacağız. Türkiye ile ilişkimiz her alanda devam edecek. İktisadi konularda beraber iş yapmaya devam edeceğiz. Sınırlarımızda vizeleri kaldırarak daha iyi ve daha kaliteli çalışmalara yardımcı olacağız.  Bu arada yaşanan hadiselerin izleri silinmiş. Türk devletine ve STK’lara şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Abdulaziz Al-Duwaikh, Suriyeli mültecilere, Türkiye’deki sivil toplum örgütleri aracılığıyla ulaşacaklarını söyledi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23