• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Yeşil Timsah' deplasmanlardan eli boş dönmüyor

Yeniakit Publisher
2014-12-03 10:39:00 -
'Yeşil Timsah' deplasmanlardan eli boş dönmüyor

Bursaspor, 11 haftada deplasmanlarda daha başarılı bir grafik çiziyor

Süper Lig'de, zirve yarışındaki takımlardan Bursaspor, geride kalan 11 haftada iç sahaya göre deplasmanlarda daha başarılı bir grafik çiziyor. "Yeşil Timsah", elde ettiği 16 puanın 11'ini Bursa dışında yaptığı maçlardan getirdi.

Sezonun ilk haftasında Galatasaray'ı konuk eden yeşil-beyazlılar, iyi bir performans sergilemesine karşın bunu golle taçlandıramayınca sonuca ulaşamadı. Güçlü rakibinin gol ayaklarına engel olamayarak maçı 2-0 kaybeden Bursa temsilcisi, sezona puansız başladı.

İlk maçında puan alamamasına rağmen oynadığı futbolla taraftarlarını gelecek adına umutlandıran Bursaspor, ikinci haftada Ankara'da Gençlerbirliği ile yaptığı maçta 3 puan hedefine ulaştı. Rakibine oranla üstün bir oyun sergileyen Bursaspor, başkent temsilcisini 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı.

Bursaspor, sahasında Beşiktaş ile oynadığı ve özellikle taraftarları bakımından büyük önemi bulunan müsabakada ise istediği sonuca ulaşamadı. "Yeşil Timsah", özellikle maçın ilk yarısında çok üstün oynamasına karşın 1-0'lık yenilgiyle yine iç sahada taraftarlarının yüzünü güldüremedi.

Şampiyonluğu kazanarak Türk futbolunda devrim yaptığı 2009-2010 sezonundan beri hep zirve yarışında olan Bursaspor, 4. haftada Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı müsabakayı da 1-0 kazanarak dış sahadan 3 puanla dönme geleneğini sürdürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sezonun 5. haftasında Mersin İdmanyurdu deplasmanına "3 puan" parolasıyla giden yeşil-beyazlılar, bu kez umduğunu bulamadı. Bursaspor, rakibine 2-1 yenilerek evine puansız döndü.

Eskişehirspor'u 6. haftada ağırlayan ve bu karşılaşmada da üstün bir oyun sergileyen Bursaspor, 2-0 öne geçmesine rağmen bunu koruyamayınca 2-2'lik skorla bir iç saha maçında daha galibiyet yüzü göremedi.

Balıkesirspor karşısında ise "Yeşil Timsah", Türk futbol tarihinin en farklı deplasman galibiyetlerinden birine imza attı. Maçta üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Bursaspor, 5-0 gibi çok farklı bir skorla yine deplasmanda hanesine 3 puanı yazdırdı.

Haftalar 8'i gösterirken Bursaspor, konuk ettiği Sivasspor'a karşı ilk iç saha galibiyetine imza attı. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında 3 gol bulan yeşil-beyazlılar, evinde ilk kez taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Balıkesirspor ve Sivasspor galibiyetleriyle zirve yarışına ortak olan Bursaspor, konuk olduğu Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor maçından da 1-1 beraberlikle puanla dönmeyi bildi.

Fenerbahçe ile 10. haftada sahasında yaptığı maçtan 1-1'lik skorla 1 puan kazanan "Yeşil Timsah", 0-0 biten İstanbul Başakşehir maçında da deplasmanda galip gelme istikrarını devam ettirdi.

Bursaspor, 11 haftalık süreçte rakip filelere gönderdiği 16 golün 10'unu deplasman maçlarında attı.

Yeşil-beyazlıların deplasman maçları ve sonuçları şöyle:

Hafta Maç Skor
2 Gençlerbirliği-Bursaspor 1-2
4 Çaykur Rizespor-Bursaspor 0-1
5 Mersin İdmanyurdu-Bursaspor 2-1
7 Balıkesirspor-Bursaspor 0-5
9 Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Bursaspor 1-1
11 İstanbul Başakşehir-Bursaspor 0-0
Muhabir: Vedat Yücebaş
Yayınlayan: Sedat Gök

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23