• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yerli otoya bir babayiğit daha çıktı

Yeniakit Publisher
2017-06-01 17:31:08 -
Yerli otoya bir babayiğit daha çıktı

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, “Yerli oto, milli üretimler şehri Sakarya’mıza yakışır. Tüm segmentlerde milli ar-ge motoru için de dosyamız hazır” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın otomotiv sektöründeki başarısı sonucunda yüzde 237’lik artışla Mayıs’ta da ihracatını en çok artıran il olduğunu belirterek, “Milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya, kaliteli üretimi, otomotiv sektöründeki 100 yıllık tecrübesi, sıfır hatalı üretimi başaran nitelikli istihdamı, lojistik avantajı ile yerli oto üretimine ev sahibi olmaya en hazır şehir konumundadır. Sadece ev sahibi olmak değil, milli ve yerli motor üretimi ve geliştirilmesi konusunda da Sakarya Üniversitemizle, otomotiv sektöründe dünya devi markalarla çalışan Sakarya doğumlu tecrübeli Türk mühendislerimizle çalışıyoruz. Tüm segmentlerde milli ar-ge motoru için de dosyamız hazırız” diye konuştu.

SATSO Başkanı Kösemusul, milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya olarak bu sektördeki 100 yıllık tecrübemiz ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yerli otoya ev sahibi olmaya hazır olduklarını söyleyerek, “6 yıl evvel Sakarya’nın yerli otomobil üretimine ev sahibi olmak için çalışacağımızı ifade etmiştim. Hamdolsun o günden bugüne Sakarya’mız otomotiv sektöründe büyük başarılara imza attı. Milli Tank, milli tren ve savunma sanayi üretimlerine ev sahibi olduk. TOYOTA’nın sıfır hata ile üretim yapan tek fabrikası bizde. BMC, savunma sanayi ar-ge için Sakarya’mızı tercih etti. Yeni kurduğumuz OSB’lere otomotiv ve makine sektörünün ilgisi çok büyük. 100 yıl evvel ilk savaş arabalarını üreten Sakarya, bugün de milli ve yerli oto üretimi için en hazır şehirdir” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanımızla görüştük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli oto üretimi için TOBB’a çağrısı ile ilgili açıklama yapan Kösemusul, “Genel Kurul’da Sn. Cumhurbaşkanımıza yerli oto konusunda istekli ve gayretli olduğumuzu ifade etme fırsatımız oldu. Her anlamda Sakarya bu milli yatırıma hazır ve biz şehrimizin avantajına güveniyoruz. Çatı kuruluşumuz TOBB üretkenliğiyle yerli oto hedeflenen zamanda yollarda olacaktır. Sn. Cumhurbaşkanımızın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın, TOBB Başkanımızın talep ve çalışmalarımız konusunda bilgileri var” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Tüm segmentlerde milli Ar-ge motoru dosyası hazır”

Yerli otoya ev sahibi olmakla birlikte üretiminde de Sakarya imzası olması için çalışma yaptıklarını belirten Başkan Kösemusul, “Sadece ev sahibi olmak değil, milli ve yerli motor üretimi ve geliştirilmesi konusunda da çalışmalarımız var. Sakarya Üniversitemiz, Sakarya Teknokentimiz, motor üretimi konusunda otomotiv sektöründe dünyada ilk akla gelen dev markalarla çalışan Sakarya doğumlu Türk mühendislerimizle çalışıyoruz. Tüm segmentlerde milli ar-ge motorumuz için dosyamız hazır. İHA ve menzil artırıcı motor, milli dizel motor, askeri motor prototipi, yeni nesil motor ar-ge çalışmaları, gemi ar-ge motoru, genel motor kritik teknolojileri ve yerli otodaki motor teknolojileri ile ilgili dosyamızı Sn. Cumhurbaşkanımıza, Bakanımız ve TOBB Başkanımıza teslim edeceğiz. Sakarya kahramanlığın, milli mücadelenin şehridir. Milli ve yerli otomobil üretiminde de Sakarya’mız inşallah söz sahibi olacaktır” dedi.

“Otomotivde yeni yatırım Sakarya’yı sıçrattı”

Öte yandan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Mayıs 2017 ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,8 artışla 12 milyar 472 milyon dolar şeklinde gerçekleşen artışta yaklaşık dörtte birinin tek başına Sakarya kaynaklı olduğunu açıklayan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sakarya’nın otomotiv sektöründeki yeni yatırımı ile birlikte ihracatını ciddi ölçüde arttırdığını söyleyerek, “Mayıs ayında en yüksek ihracat artışını yüzde 237 ile Sakarya gerçekleştirdi. 2017 başından bu yana Sakarya, otomotiv sektöründeki yeni yatırımı ile birlikte ihracatını ciddi ölçüde artırmayı başardı. İlk 5 aydaki ihracat artışımızın yaklaşık dörtte biri tek başına Sakarya kaynaklı oldu” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23