• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni sistemin şifresi güven ve istikrar

Yeniakit Publisher
2017-03-24 08:12:00 -
Yeni sistemin şifresi güven ve istikrar

Yeni sistemin en büyük faydasını ekonomide göreceğimizi belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İstikrarın olduğu yerde ekonomi büyür, yatırımlar artar, ihracat yükselir. Yeni yönetim sistemimizde inşallah 2023 yılına kadar ülkeyi 2.5 kat daha büyütecek ve hedefimize ulaşacağız” dedi.

YENİ AKİT/KASTAMONUCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstikrarın olduğu yerde ekonomi büyür, yatırımlar artar, ihracat yükselir” dedi. Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca düzenlenen “Rumeli-Balkan” buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özal, Demirel, Erbakan, Türkeş, Menderes, Yazıcıoğlu, tüm siyasetçilerin başkanlık sistemini istediğini, çünkü hepsinin de koalisyon sisteminin, kaosun, çatışmaların, kavgaların, ülkeye nelere mal olduğunu yaşayarak gördüklerini ifade etti.

ARTIK HÜKÜMETLERİ HALK KURACAK

Yeni yönetim sisteminde, hükümetlerin, sandıkta doğrudan millet tarafından kurulacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:“ İnşallah artık koalisyonlar döneminin büyük ölçüde kapanmasının, istikrarın ve güvenin garanti altına alınıyor olmasının en büyük faydasını ekonomide göreceğiz. İstikrarın olduğu yerde ekonomi büyür, yatırımlar artar, ihracat yükselir. İşte ekonomi ‘çöktü, battı, bitti’ diyenler Çanakkale ile cevabı aldılar. 18 Mart Çanakkale Köprüsü, yerli ve yabancı ortaklığıyla yapılıyor. Bedeli 11 milyar Türk Lirası. İki kule arası mesafe itibarıyla dünyanın bir numarası olacak. İşte biz de bir söz var, hatırlayın; iman, azim öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır.”

2023’E BÜYÜYEREK GİRECEĞİZ

Erdoğan, şöyle devam etti: “Güvenin olduğunu yerde işsizlik azalır, enflasyon düşer, bütçe rantiyecilere değil millete harcanır. Türkiye’nin son 14 yılında işte bunları yaparak ülkemizi 3 kat büyüttük. Yeni yönetim sistemimizde inşallah 2023 yılına kadar ülkeyi 2,5 kat daha büyütecek ve hedefimize ulaşacağız. Sadece 1991 yılından bu yana şayet ülkemiz hep tek parti iktidarlarıyla, yani istikrarlı bir şekilde yönetilmiş olsaydı, bugün bulunduğumuz yerin tam iki kat ilerisinde olurduk. Kişi başına milli gelirimiz 11 bin dolar değil, 22 bin dolar olurdu.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Erdoğan: 51 ülkede seçilme yaşı 18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı televizyon programında referandum sürecini ve gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yargının bağımsızlığına tarafsızlığın da ekleneceğini ifade eden Erdoğan, öncelikle 18 maddenin hazmedilmesi gerektiğini söyledi. Avrupa ülkelerinde milletvekillerinin nüfusa olan oranını da değerlendiren Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz istiyoruz ki temsilde adalet olsun. Milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasının nedeni budur. Bir diğer konu da milletvekili yaşının 18’e indirilmesidir. Çok dinamik bir parlamentoya sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Belki üniversitede okurken, ‘ben siyasete varım’ diyecek. Ben dünyayı geziyorum, görüyorum durum çok farklı. 51 ülkede milletvekili seçilme yaşı 18. AB ülkelerinin yüzde 73’ünde bu böyle. Bundan  daha güzel örnek olur mu? Üstelik bu yaşta seçilirken, 25 yaşında bakan olanlar var. Biz gençliğimize niye güvenmiyoruz?”

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23