• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni PEUGEOT 508 : Karakter gösterisi

Yeniakit Publisher
2014-06-23 16:16:00 -
Yeni PEUGEOT 508 : Karakter gösterisi

Kapsamlı şekilde yenilenen Peugeot’nun D segmentindeki büyük aile modelinin son versiyonu Yeni PEUGEOT 508 Markanın ürün gamında yükseliş stratejisini her zamankinden daha fazla gözler önüne seriyor.

Yeni PEUGEOT 508’de markanın yeni modellerinin simgesi haline gelen yenilenmiş ön ızgara, Full LED ön farlar, dokunmatik ekran, geri görüş kamerası ve kör nokta uyarı sistemi gibi yenilikler yer alıyor. Aynı zamanda sadece 105g CO2 /km emisyon değeriyle bu güç kademesinde segmentin en iyisi olarak kabul edilen 2,0 L BlueHDi 150 BVM6 (6 ileri manuel versiyon) gibi tutumlu ve yüksek performanslı Euro 6 motor seçenekleri tüketicinin tercihine sunuluyor. Ağustos ayında Moskova ve Chengdu Fuarları’nda eş zamanlı olarak, ardından Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan modelin satışına Avrupa’da 2014 yılının Eylül ayında başlanacak. 2014 yılının son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulması planlanan Yeni PEUGEOT 508’in tanıtımıyla, PEUGEOT D segmentindeki iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor.

2010 Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan PEUGEOT 508’in ticari kariyeri 2011 yılı başlarında başladı. 508 Peugeot’nun büyük aile modelleri segmentindeki kalıcı varlığını on yıllardan beri kesintisiz sürdürmesini sağlıyor. Lansmanından itibaren sedan ve station-wagon versiyonlarında üretilen model bir yıl sonra son derece yenilikçi bir üçüncü siluetle zenginleştirildi. Sedanda da sunulan Hybrid4 teknolojisini standart olarak benimseyen PEUGEOT 508 RXH apayrı bir model olarak ortaya çıktı. Allroad ağırlıklı sürüş özelliği, çok yönlü kullanım avantajı ve çevre performansı bu versiyonu otomobil dünyasında ayrıcalıklı bir yerde konumlandırıyor.

Bundan böyle tarihinin en genç ürün gamı unvanını kazanan PEUGEOT’nun yeni « 8 » gamını taçlandıran PEUGEOT 508, markanın ürün gamında yükseliş hedefini, ödünsüz kalite arayışını ve tüm dünyada yüksek imaj algısı sağlama amacını somut bir hale getiriyor. Fransa’da ve Çin’de üretilen 508 lansmanından bu yana toplam 370 000 adedin üzerinde satıldı. Ve 2013’ten bu yana PEUGEOT 508 için en büyük pazar olan Çin bundan böyle satışların %36’sını temsil ediyor.

Yeni PEUGEOT 508 tasarım, donanım zenginliği ve modernliği anlamında veya sürüş özellikleri yönünden modelin lansmanından itibaren genel kabul gören niteliklerini daha da güçlendiriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Daha güçlü bir karakter için daha özgün dış tasarım

PEUGEOT 508’in güncel tasarımı özgün, zarif, kusursuz, sağlam ve kaliteli bir model olarak dikkat çekiyordu. PEUGEOT tasarım ekipleri araca daha da fazla teknoloji, güç ve karakter kazandırmak için doğal olarak bu nitelikleri temel aldılar.

Yeni ön panjur Yeni PEUGEOT 508’in tasarımının esaslı bir unsurunu oluşturuyor. Daha düşey ve bundan böyle merkezinde PEUGEOT’nun Aslanını içeren ön ızgara 5 serisinin ünlü öncülerine gönderme yapıyor. Aynı zamanda Yeni PEUGEOT 508’in, gamın gelecekteki yeni modelleri üzerinde görülecek olan, önde daha dışa dönük ve prestijli bir marka kimliğini başlatmasını sağlıyor.

Aracın ön kısmı aynı zamanda ileri teknolojili Full LED’lifar grubu ile dikkat çekiyor – ön farlar, gündüz farları, sinyal lambaları, sis farları-. Tampona entegre standart gündüz farlarının oluşturduğu görsel imza – sedan ve SW üzerinde virgül, RXH üzerinde pençe şeklinde - Yeni PEUGEOT 508’in kimliğini belirgin şekilde yansıtıyor ve karizmasını vurguluyor.

Ön farlar ise son derece sofistike yapılı mercekleri ile modelin seçkin ve teknolojik yanını vurguluyor.

Daha yatay şekilde yenidençizilen kaput üç farklı silueti de üst gam modeller dünyasına sokuyor ve özellikle sedan üzerinde ön ile arka bölümler arkasındaki dengeyi güçlendiriyor.

Yine sedanda, arka taraf daha yapılı, koruyucu fonksiyonu arttırılmış ve arka bagajdan ayırt edilen tamponu ile dikkat çekiyor.

Sedanın arka stopları dahem yandan hem de arkadan görünüşleri ile önceki versiyona göre daha yatay şekilde yeniden çizildi. Üç pençeli görsel imzasının kırmızı rengi araca özgün bir kimlik ve teknolojik bir görünüş sağlıyor.

Daha fazla modernlik için artan teknoloji

Aracın içi de yenilendi. Torpido paneli bundan böyle aracın işlevselliklerinin çoğunu dokunmatik olarak üzerinde toplayan 7" bir ekran içeriyor. .

Sürücünün önünde konumlandırılan zengin ve ultra kapsamlı gösterge paneli hassas saat teknolojisine gönderme yapıyor. Panel, sürüş ve kılavuzluk verilerinin gizlenebilir bir füme bant üzerinde görüntülendiği renkli head up display ekranı ile destekleniyor.

Kullanılan malzemelerin, donanımların kalitesi ve detay işçiliğe gösterilen özen Yeni PEUGEOT 508’in iç mekânının modern ve seçkin bir üst gam dünyasına ait olduğunu gösterişsiz fakat net bir şekilde hissettiriyor.

Bu prestijli dünya çok sayıda konfor ve güvenlik donanımları ile asalet ve teknolojiyi bir araya getiriyor. Eller Serbest Giriş ve Çalıştırma, otomatik elektrikli park freni, Akıllı Işık sistemli full LED farlar , dört bölgeli otomatik klima, JBL imzalı Hifi müzik sistemi gibi seçkin donanımları bu vesileyle zikredelim… Bütün bu donanımlara iki yeni donanım daha ekleniyor: Kör nokta uyarı sistemi ve görüntüsü dokunmatik ekran üzerine renkli olarak taşınan geri görüş kamerası.

Yeni PEUGEOT 508 aynı zamanda daha gelişmiş mobil teknolojiler ve internet temelli hizmetlerden yararlanıyor. Mobil internet teknolojisini baz alan model yeni nesil internet bağlantılı hizmetlerden yararlanıyor: PEUGEOT Connect Apps. Ergonomik dokunmatik ekran sayesinde, erişimi kolay ve kullanımları sezgisel gelişmiş uygulamalar sürücünün kullanımına sunuluyor. Sürücü böylece günlük yaşamını kolaylaştıran pratik on line bilgilerden yararlanabiliyor: Yakınlardaki boş park yerleri, yakın istasyonlardaki akaryakıt fiyatları, trafik bilgisi, hava durumu, Michelin veya TripAdvisor rehberlerindeki turistik bilgiler, telefon rehberi, fakat aynı zamanda Coyote uygulaması (Türkiye için mevcut değildir).

Daha fazla dinamizm ve etkinlik için artan sürüş keyfi

Yürüyen aksamlar yönünden PEUGEOT 508’i son derece keyifli ve güvenilir kılan yapı aynen korundu. Bağımsız mafsallı çift üçgen salıncaklı ön takımı ( GT vesiyonunda veya diğer versiyonlardaki Mc-Pherson tipi ön takımı ve çok salıncaklı arka takımı ile, Yeni PEUGEOT 508 her zaman dikkat çekici bir konfor ve yol tutuşu dengesi sunuyor.

Ayrıca, Yeni PEUGEOT 508 ile ürün gamı yeni nesil Benzinli ve Dizel motorlarla donatıldı.

Benzinli seçeneklerde, Yeni PEUGEOT 508’de yeni Euro 6 motor ik kez kullanıldı : 6 ileri manuelvites kutusu veya altı ileri yeni otomatik vites kutusu EAT6 ile eşleşen 1.6L THP 165 S&S. 1,6L THP 156 Euro5’in yerine geçen 165 hp gücündeki bu yeni motor, önceki nesilde 144g/km’ye karşın, 129 g/km’den başlayan (manel versiyonda)düşük CO2 emisyonları sergiliyor.

Dizel cephesinde ise, BlueHDi teknolojisi Yeni PEUGEOT 508’in lansmanından itibaren yaygın şekilde sunuluyor.

Böylece, hem sedanda ve hem de SW’da sadece 105g CO2 /km’likemisyon değeri sunan 2,0L BlueHDi 150 BVM6 (6 ileri manuel)versiyonu bu güç kademesinde D segmentinin en iyi ürün arzı olarak ön plana çıkıyor. Aynı şekilde, sedanda 111 g de CO2 /km emisyon değeri ile onaylanan yeni 2,0L BlueHDi 180 EAT6 (6 ileri otomatik)versiyonu da segmentin en iyi güç/tüketim oranlarından birini sunuyor.

Bugün itibariyle benzeri mevcut olmayan Hybrid4 teknolojisi de tabii ki sedanda ve RXH’de devam ettiriliyor. Hatta PEUGEOT 3008, 508 ve 508 RXH modellerindeki geniş ürün arzı sayesinde, Peugeot Avrupa’da hibrit araç satışlarında 2.liğe yerleşti. 2,0L HDi de 163 ch Diesel termik motor ile arka tekerleklere bağlı 37 hp’lik elektrik motoru kullanıcı için tam şeffaflık içersinde dönüşümlü veya eş zamanlı olarak çalışıyorlar. Seçmeli dört sürüş modu (ZEV, 4WD, Sport ve Auto) sürücüye benzersiz bir kullanım keyfi ve sürüş deneyimi sağlıyor. Ve bu arada tabi ki tutumluluk ta unutulmadı : 85g CO2 /km emisyon ve 3,3 litre /100km karma tüketim rakamları ile onaylanan PEUGEOT 508 Hybrid4 segmentin en düşük CO2 emisyonu ve yakıt tüketimi değerlerini sergiliyor.

Yeni PEUGEOT 508 Avrupa pazarı için Rennes’de ve Çin için Wuhan’da üretiliyor. Yeni PEUGEOT 508’in Avrupa’daki satış lansmanları 10 Eylül 2014’ten itibaren aşamalı olarak yapılacak, Çin’de ise Ocak 2015’ten itibaren satışa sunulacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23