• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni kararnameden 13 bin mahkum yararlanacak

Yeniakit Publisher
2017-08-28 22:05:18 -
Yeni kararnameden 13 bin mahkum yararlanacak

694 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların disiplin cezalarının affını içeren bir hükmün düzenlenmiş olduğunu belirten Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, bu düzenleme ile yaklaşık 10 bin kişinin açık ceza evlerine ayrılacağını, yaklaşık 3 bin kişinin de denetim serbestliğinden faydalanacağını söyledi.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Genel Müdür Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz ile birlikte açık cezaevinde incelemelerde bulundu.

Ceza İnfaz Kurumlarında personellerinin 15 Temmuz’dan sonra kahramanca görev yaptığını belirten Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, “Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan personellerimiz önemli bir sorumluluğu üstlenmiş durumda. Yakın zamanda başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin iradesiyle personelimize yıpranma tazminatı uygun görüldü” dedi.

KHK ile 10 bini açık cezaevine geçmek suretiyle 13 bin kişi faydalanacak
ÖNE ÇIKAN VİDEO

25 Ağustos tarihinde yayınlanan 694 Sayılı KHK içeriği hakkında bilgi veren Yıldırım, “694 sayılı KHK ile ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların disiplin cezalarının affını içeren bir hükümde düzenlenmiş oldu. Burada zaten tahliyeyi hak etmiş olan bir kısım hükümlülerin ve zaten açık ceza infaz kurumlarına ayrılma şartlarını doldurmuş olan hükümlülerin sadece disiplin cezaları nedeniyle kapalı ceza infaz kurumunda kalma gibi bir durumu, bir defaya mahsus olmak üzere ortadan kalkmış oldu. Bu düzenlemede yaklaşık olarak 10 bin kişi açık ceza infaz kurumlarına ayrılma şekliyle istifade etmiş olacak. Yaklaşık olarak 2 bin 500, 3 bin kişi de denetim serbestliğe ayrılmış olacak. Bu aynı zamanda çeşitli nedenlerle disiplin cezası almış olup da iyi halliliği yine idari gözlem kurullarınca tespit edilenlere bir şansa daha vermek adına önemli bir düzenleme” diye konuştu.

“Bayramda hükümlü ve tutuklular aileleri ile görüşecek”

Kurban Bayramı’nda görüş günleri konusunda açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Yayınladığımız genelge ile bakanlığımız ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların birinci derece yakınlarıyla bir defaya mahsus görüşmek üzere bir imkan sağlamış olduk. Ceza infaz kurumlarımızın gün olarak planlamalarına uygun bir şekilde bu görüşler yapılacak. Bayram süresince her gün her hükümlü ile görüşülmesi mümkün olmayacak. Zaten bu ailelere tebliğ edildi. Bu düzen içersin de geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu görüşler yapılmış olacak” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23