• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni anayasa için 400 vekil

Yeniakit Publisher
2015-02-01 09:06:00 - 2015-01-31 22:01:37
Yeni anayasa için 400 vekil

TÜMSİAD Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip 7 Haziran seçimlerinin kırılma noktası olduğunu belirterek, “Bu seçimlerde inanıyorum ki 400’ü alan iktidar yeni anayasayı da kuracaktır, hazırlayacaktır, yeni Türkiye’nin de temel taşlarını döşeyecektir. Bunu böyle görmemiz lazım” dedi.

TÜSİAD’A SERT GÖNDERME

Bu fakiri millet millet muhatap görmüş...

Sen DE kimsin!

Rafa kaldırılmış bazı dosyaların raftan indirildiğini, üzeri örtülmüş bazı hadiselerin üzerindeki tozun temizlendiğini, ancak cinayetler, kumpaslar, yapılan zulümlerin yanı sıra hukuk cinayetlerinin ortaya çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bütün bunlara rağmen birileri hâlâ çıkıp bu paralel yapıyla, bu örgütle el ele, kol kola iş tutuyorsa, onlara da yazıklar olsun” dedi.

BİZİ, MİLLET MUHATAP GÖRDÜ

“Cumhurbaşkanı muhatabımız değil” diyen TÜSİAD yönetimini de eleştiren Erdoğan, Sen kimsin ya? Sen kimsin? Bu fakiri, milleti muhatap görmüş sen beni muhatap görsen ne yazar, görmesen ne yazar” dedi. Erdoğan derneklerin önemine de işaret ederek, “Bakın işte bunun için TÜMSİAD gibi, MÜSİAD gibi, ASKON gibi daha buna benzer birçok dernek ve vakıf son derece önemlidir. Biz bu ülkede milli iradenin üzerindeki vesayeti kaldırdık. Siz de bu ülkede sermayenin üzerindeki vesayeti kaldırdınız, kaldırıyorsunuz. Biz siyasette tekelleri altüst ettik, siz ekonomide tekelleri sarstınız. Bu şekilde korkmadan, çekinmeden ilerlemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.      

TÜMSİAD’IN YENİ BAŞKANI DOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da TÜMSİAD Genel Kurulu’na katıldı. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan (sağda) ve TÜMSİAD eski başkanı Hasan Sert, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye takdim etti.

Genel Kurul’da TÜMSİAD başkanlığı Hasan Sert’ten, Yaşar Doğan’a geçti. TÜMSİAD Başkanı Sert yaptığı konuşmada, “6 yıldır büyük bir heyecanla sürdürdüğüm genel başkanlığım bugün sona erecek. Bu kutsal görevimi Yaşar Doğan’a teslim ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.    

Genel Başkanlığına Yaşar Doğan’ın oy birliğiyle seçildiği Genel Kurul’da Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Osman Kapıcıoğlu, Mustafa Özbek, Yakup Köç, Bahattin Akpınar, Servet Samsama, Yunus Nacar, Abdulkadir Yıldız, Recep Yeşilyurt, Mevlana Karali, Emre Yazıcı, Tolga Tunç, Burhan Ceylan, Murat Gürbüz, Mustafa Kamar, Muammer Ceylan, İbrahim Kaygısız, Hasan Güngör, Eyüp Topak, Cuma Çekici, Cemal Balabanoğlu.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23