• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni Akit yazdı, YKS’deki eksiklikler giderildi… YÖK yanlıştan döndü

Yeniakit Publisher
2017-11-11 08:07:00 - 2017-11-11 00:16:02
Yeni Akit yazdı, YKS’deki eksiklikler giderildi… YÖK yanlıştan döndü

YÖK toplumun sesine kulak vererek, sağduyulu davrandı.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) üniversiteye geçişte YGS/LYS yerine açıkladığı fakat kamuoyunda büyük tepkiye neden olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) içeriğinde değişikliğe gitmesi sevinçle karşılandı. Yapılan değişiklikle daha önce ilk aşama sınav olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT)  yer verilmeyeceği belirtilen Din Kültürü ve Ahlak dersi yapılan yeni düzenlemede 5 soruyla müfredata girdi. Ayrıca 40 Türkçe ve 40 Matematik sorularına ilaveten 20 sosyal bilimler ve 20 fen bilimleri sorusu daha eklendi. Önceki sistemde 90 dakika olarak belirtilen sınav süresi 135 dakikaya çıkartıldı. Yapılan düzenleme ile ilgili Akit’e konuşan akademisyenler ve eğitimciler, “YÖK’ün toplumun tepkilerini gözeterek yeniden düzenlemeye gitmesi takdire şayan bir durumdur. Yapılan bu düzenleme ileriye dönük mağduriyetleri de engelleyecektir” ifadelerini kullandılar.

MAĞDURİYETLER ENGELLENDİ

YÖK’ün yaptığı düzenlemenin ileriye dönük büyük bir yanlışı engellediğin kaydeden Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, “Toplumun sesine kulak veren YÖK’ü tebrik etmek lazım. Bu süreçte ısrarlı yayınlarıyla konuyu gündem de tutan Akit’e de teşekkürlerimi sunuyorum. YÖK bu adımla büyük bir yanlıştan dönmüştür” dedi. Din eğitiminin insan için büyük bir önem arz ettiğini kaydeden Ayvallı, “İnsan denilen varlık beden ve ruh olmak üzere iki unsurdan meydana gelir. Nasıl bedenin yemeye içmeye ihtiyacı varsa ruhun da gıdaya ihtiyacı vardır. Ruhun gıdası dindir. Din eğitimi tarihimizin her döneminde büyük önem arzetmiştir. Sürekli olarak ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyacı gören YÖK yetkilileri Din Kültürü Dersini de programa dahil etmişlerdir. İsabetli bir karar olmuştur” ifadelerini kullandı.

Eğitimci Sosyolog İsmail Öz, “YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın akademik duruşu, meselelere bakışı, ÖSYM’nin bu noktadaki tutumu gördüğümüz noktadan hareketle söylüyorum ki, hiçbirinin derdi bu ülkede çoğu şey daha da kötüye gitsin, çocuklar daha da stres altında sınav maratonuyla karşı karşıya kalsın değil. Bunu özellikle belirtmek lazım” dedi. Bazen istenmeyen ihmallerin olabileceğini kaydeden Öz, “Biz yapıcı eleştirilerimize devam edeceğiz. İnsanlar başka bir zeminde dururken başka bir şey ihmal etmiş gibi duruyor olabilirler. Bu telafi edilir. Netice de görüyoruz ki edildi. YÖK’ün insanların beklentilerine duyarsız kalması elbette beklenilemezdi. Bugün görüyoruz ki daha önce ihmal edilmiş gibi duran kısmın telafi edildiğini görüyoruz. Herkesin gece gündüz çalıştığını bilmemiz lazım. Talim terbiye kurulunda iki gün yemek yemeyi unutacak kadar sadakatle çalışan insanların olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

TALEBİN DİKKATE ALINMASI ÖNEMLİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar ise “YÖK’ün üniversiteye geçişte yapılan sınavda yaptığı değişikliği halkın ve öğrencilerin taleplerini dikkate alarak tekrar güncellenmesi önemli bir adımdır” dedi. Aynı gün iki sınavdan vazgeçilmesinin de doğru bir karar olduğunu kaydeden Akpınar, “Özellikle aynı yoğunluktan iki sınavın yanı günden alınarak bir gün arayla yapılacak olması da olumludur. Din dersi sorularının kaldırılması da tepkiye neden olmuştu. Sınavda çıkmayacak bir ders öğrencilerini ilgisini çekmeyecekti. Dolayısıyla bu yanlıştan dönülmesini takdir ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23