• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemen kan ağlıyor

Yeniakit Publisher
2017-11-16 12:55:38 -
Yemen kan ağlıyor

Yemen’de devam eden savaşta en büyük zararı siviller görüyor. ABD’nin El Kaide’ye yönelik saldırılarında sivil halktan da bir çok kişi hayatını kaybediyor.

ABD saldırısında zarar gören siviller, düştükleri durumları anlattı. Köyleri Amerikan Apaçi helikopterleri ve uçaklarıyla bombalanan 12 yaşındaki Osman Muhammed Salih, Amerikalıların 23 Mayıs’ta evlerini bombaladığında, helikopter ve uçak seslerini duyup korkarak eve koştuğu zaman Amerikalı askerin kendisine iki kere ateş ettiğini söyledi. Osman, annesini ölen iki kardeşinin başında ağlarken bulduğunu söyledi. Bu saldırıda Osman’ın kardeşlerinin yanııra iki genç adam ve 70 yaşlarındaki Nasır Hali Mehdi el Adil de ölenler arasındaydı.

İnsan Hakları Araştırma grubu, yaşlı adamın Amerikalıları köylerini ziyarete gelen misafir olduğunu sanarak evinden çıkıp onları karşılamak istediğini, Amerikalılar’ın onu da öldürdüğünü belirledi.

Diğer yandan, Osman’ın 22 yaşındaki ağabeyi Murat saldırıdan sonra üniversiteye dönemedi. Saldırıda yaralanan Murat, gerekli tedavinin yapılamaması sebebiyle ayağını kaybedecek.

Görgü şahitleri o gece 10 - 15 kadar Amerikan uçak ve Apaçi helikopterinin gece 1 sıralarında Adhlan’a indiğini söyledi. ABD Merkez Komutanlığı onların hedeflerinde içinde 7 El Kaide mensubunun saklandığından şüphe ettikleri bir ev olduğunu açıkladı.

Aktivistlerin başvuruları üzerine ABD Merkez Komutanlığı ve Savunma Bakanlığı, 23 Mayıs’ta Adhlan’daki olayları soruşturma kararı aldı. ABD, bu operasyon sırasında hiçbir sivilin ölmediğini ileri sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bölgedeki aşiret liderleri ABD’nin ve Arap Koalisyonunun Yemen’de teröristlerle bu şekilde mücadele etmesinin yolları konusunda ikiye ayrılmış durumda.

Suudi liderliğindeki Arap Koalisyonu muhasara altında tuttuğu Husi asilerini bombalayarak binlerce insanı öldürmekle suçlanıyor. Husilerin elinde bulunan bölgeleri muhasara altında tutarak 7 milyon 3 yüz bin insanı açlığa mahkum etmek ve tarihteki en büyük kolera salgınına yol açmakla suçlanıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23