• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemen Dışişleri'nden Husilere tepki

Yeniakit Publisher
2016-10-28 20:30:00 -
Yemen Dışişleri'nden Husilere tepki

Yemen Dışişleri Bakanı el-Mihlafi, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçleri "bölgesel savaş çıkarmaya çalışmakla" suçladı.

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Husilerin Mekke'ye yönelik saldırılarının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Husiler ile Salih yanlısı güçler, bölgesel bir savaş çıkarmaya çalışıyor ve hiç bir mukaddesat ve yasağı tanımadıklarını da ispat ediyor." ifadesini kullandı.

Mihlafi, darbecilerin son olarak Mekke yönüne füze atarak gerginliği tırmandırmaya çalışmasının, Yemen ile dostlarını yıkmak için İran'ın elinde bir piyon olduklarını gösterdiği değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG), başkent Sana'nın doğusundaki Nehem ilçesine bağlı El-Karn Dağı'nı Husilerden geri aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri Komutanlığı, dün Husilerin Yemen'in Sada vilayetinden Mekke yönüne füze attığını ve söz konusu saldırının kente 65 kilometre mesafede engellendiğini duyurmuştu.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Husiler, zaman zaman Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki bölgelerine füze saldırıları gerçekleştiriyor.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23