• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yemek kartları akıllı olacak

Yeniakit Publisher
2016-05-01 17:57:00 -
Yemek kartları akıllı olacak

Yemek kartlarının yerini almak üzere tasarlanan sanal kart platformuyla bu alanda işletmeler üzerinde oluşan komisyon yüklerinin hafifletilmesi hedefleniyor. İşlemlerin mobil araçlar üzerinden yapılmasına olanak sağlayan ödeme sistemiyle kart basımı, POS cihazı kullanımı ve bunlardan kaynaklı maliyetler ortadan kalkıyor.

Girişimci Şerif Çay, ODTÜ Teknokent'in de desteğiyle Kredi/Banka Kartlarının Elektronik Para Olarak Kullanımı Projesi için TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim Programı'ndan yararlanmaya hak kazandı. Qupass markasıyla piyasaya sunulmaya hazırlanan ürün, finansal teknolojiler alanında yaşanan gelişmenin parçası olarak mobil cihazların kullanımına bir yenisini eklemeyi hedefliyor.

İş fikri, elektronik para olarak bilinen ve parasal bir değerin elektronik olarak depolanmasını sağlayan teknik araçlar ifadesiyle tanımlı mekanizmaya alternatif üretmek üzere tasarlanmış bir sanal kart platformuna dayanıyor.

Projede kartların tümüyle sanal olması, şirketlerin çalışanları için sınırsız sayıda kart tanımlayabilmesi ve çalışanların sisteme akıllı telefonları ile dahil olması amaçlanıyor.

Projedeki yenilikler

İş fikri, e-para kullanımında kartın bir ihtiyaç olmaktan çıkarılması, kart üretim ve dağıtımına gerek kalmaması, e-para ve sanal kartın yeniden yorumlanması gibi yenilikler içeriyor.

Platform üç ayrı uygulamadan oluşuyor. Ana uygulama olan sunucu platform yazılımı, kurumsal ve bireysel müşteriler ile üye iş yeri kullanıcılarına hizmet vermek üzere tasarlandı. Bu şekilde, kurumsal müşteriler kredi/banka kartlarını ve çalışanlarını sisteme ekleyebilecek ve çalışanlara çeşitli amaçlarla (yemek, akaryakıt ve benzeri) sanal kart oluşturabilecek. Çalışanlar için tanımlanacak sanal kartlar kurumların sisteme tanımladığı kredi/banka kartı ile ilişkilendirilerek kullanılabilecek. Operasyon sanal kartlar üzerinden yürütüleceğinden manyetik/çipli kart basılmayacak. Sanal kart limitleri kurumsal müşteri tarafından belirlenebilecek, istenmesi durumunda aylık düzenli limit tanımı yapılabilecek.

Şirket çalışanları için tasarlanan Qupass Mobil Cüzdan uygulamasıyla kullanıcılara sanal kartlar ile alışveriş yapabilmesine, kart bilgileri ve harcama detaylarına erişebilmesine olanak sağlanacak. Uygulama, satıcı mobil uygulaması ile etkileşime girerek, işlem sonucunu kullanıcıya anında görsel olarak sunacak.

Qupos satıcı mobil POS uygulamasında ise satıcı işlem tutarını girip, kullanıcı uygulaması olan Qupass ile okunabilecek bir karekod üretebilecek. Qupos işlem geçmişi görüntüleme ve iade gibi işlemlere olanak sağlayacak.

Ödeme süreci ise Qupass, Qupos ve sunucu tarafı uygulamalarının etkileşimi sonucu paranın satıcı hesabına geçmesiyle tamamlanacak.

Akıllı çözümün faydaları

İş fikri, karttan para yüklemek yerine sistemde tanımlı kartın alışverişlerde kullanılabilmesine olanak sağlayarak işlem kolaylığı sunuyor.

Yemek kartı temin eden kuruluşlar, kart basımı ve dağıtımı gibi işlemler için belirli bir zamana ihtiyaç duyarken, bu iş fikri kapsamında tüm işlemler online platforma taşınacak, çalışan kartını tanımlandığı andan itibaren kullanabilecek.

Üye iş yerine bulunan bir bilgisayar, tablet ve akıllı telefon, POS cihazı gibi kullanılabileceğinden, bunun neden olduğu maliyetler ortadan kalkacak.

Sistemin üye iş yerleri üzerindeki komisyon oranlarının düşürülebilmesine olanak sağlaması bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23