• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yedi Güzel Adam gelecek inşa etti

Yeniakit Publisher
2014-04-20 09:03:33 - 2014-04-20 09:03:33
Yedi Güzel Adam gelecek inşa etti

Dün akşam TRT ekranlarında ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkan ‘Yedi Güzel Adam’ın gala programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Geçmişte Türkiye’de kapkaranlık günler vardı. Bu insanlar zarafet ve sabırla Türkiye için bir gelecek inşa etmeye çalıştılar” dedi.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Dün akşam ilk bölümüyle TRT 1 ekranlarında yayınlanan ‘Yedi Güzel Adam’ dizisinin galası, önceki akşam kurumun Tepebaşı’ndaki binasında gerçekleştirildi.

Yolları Kahramanmaraş Lisesi’nde kesişen ve 7 güzel adam olarak anılan Cahit Zarifoğlu, Alaaddin Özdenören, Mehmet Akif İnan gibi isimlerin hayatlarının anlatıldığı dizinin gala programına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ile gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

‘7 GÜZEL ADAM SABIR VE ZARAFETLE GELECEK İNŞA ETTİ’

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Bu önemli dizi hem Kahramanmaraş açısından, hem de şehre değer ve ruh veren insanlar açısından çok önemli mesajlar içeriyor” dedi.

“Kuşkusuz bu 7 güzel adam, her gittikleri yere Maraş’ı götürdüler. Bütün Türkiye’ye bir şey söylemek istediler. Geçmişte Türkiye’de kapkaranlık günler vardı. Bu insanlar zarafet ve sabırla Türkiye için gelecek inşa etmeye çalıştılar. Yapmaya çalıştıkları şey şuydu; Türkiye’nin kokusunun, sesinin, dokusunun ve renginin ne olduğunu anlatmak istediler” diyen Çelik, “Ve Türkiye’ye güzel mesajlar verdiler. Bu güzel eserleri okuyanlar şunu öğrendiler ki, asıl anlatmak istedikleri ‘Biz kimiz?’ sorusuydu. Son 150 yıllık tarihimiz ‘Biz kimiz?’ sorusuna cevap aramakla geçti” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Galada konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de önemli bir projeye imza attıklarını belirtti.

 Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23