• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yatay geçişe düzenleme

Yeniakit Publisher
2014-07-11 08:18:00 - 2014-07-11 08:15:56
Yatay geçişe düzenleme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişlerde uygulanacak esasları belirledi.

ANKARA  - YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca, kurum içi ve kurumlar arası yatay geçiş işlemleri devam ediyor. Yönetmelik uyarınca, merkezi sınav puanıyla yapılan yatay geçişlerde, uygulanacak esaslara ilişkin 8 Temmuz’da gerçekleştirilen Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında karar alındı. Buna göre, yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının yüzde 30’u kadar yıllık kontenjan ayrılaca

Yatay geçiş başvuruları her eğitim öğretim yılında, ağustosun 30’una kadar alınacak, kayıtlar da eylül sonuna kadar gerçekleştirilecek

.  Başvuruların değerlendirilmesinde sadece öğrencinin kayıtlı olduğu programa yerleştiği yıldaki ÖSYM yerleştirme puanları dikkate alınacak.

Sınavsız geçişten yararlanarak yerleşen öğrenciler de yatay geçiş yapabilecek. 

ÖSYS kılavuzunda değişiklik yapıldı

Öte yandan ÖSYM, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda değişiklik yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 7 Temmuz’da başlayan ÖSYS tercih işlemleri, 17 Temmuz’da sona erecek.

ÖSYM’nin “www.osym.gov.tr” internet adresinden yayımlanan ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda   Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin talebi üzerine tercih kodlamalarında, TÜBİTAK’ın talebi üzerine de burslara ilişkin duyuru metninde değişiklik yapıldı.

Kılavuz yeni haliyle ÖSYM’nin internet adresinden yayımlandı. Bu değişiklikler nedeniyle tercihlerini düzenlemek isteyen adaylar, tercih süresi içinde değiştirebilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23