• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yasin Börü adı artık Moro'da yaşayacak

Yeniakit Publisher
2016-08-25 17:12:00 - 2016-08-25 20:03:30
Yasin Börü adı artık Moro'da yaşayacak

İHH tarafından yaptırılan Şehit Yasin Börü İlkokulu projesinin temelleri, İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesinde Moro’da atıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Filipinler’in Moro adasında Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için temelleri atılan Şehit Yasin Börü İlkokulu.

Sosyal medyadan yapılan duyurularla 50 bin dolarlık maliyeti temin eden Sabah Namazı Devrimi’nin yaptırdığı okulun temelleri de geçtiğimiz haftalarda atıldı.

Uzun yıllardır siyasi karışıklıkların hüküm sürdüğü ve nesillerin sağlıklı bir eğitim sürecinden geçemediği Moro’da inşasına başlanan okulda İslami eğitimlerin yanı sıra Arapça ve İngilizce dersleri okutulacak. Cotabato’da yapımı devam eden okul tamamlandığında ise günlük toplamda 120 kız ve erkek öğrenci istifade edecek.

İslam ahlakına uygun bireyler yetişecek

İslâm ahlâkına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma maksadı da güden okulun hedefleri arasında çocukların; entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak özgüven sahibi olmaları bulunuyor. Öğrencilerin, İslâm itikadına ve uygulamalarına gölge düşürmeden çok kültürlü topluma giren ve olumlu katkıda bulunan yetenekli bireyler olarak yetişmeleri de okulun amaçları arasında.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Önce Furkan Doğan şimdi de Yasin Börü

İHH ile birlikte projeye destek veren ve her ay düzenledikleri sabah namazı programları ile bilinen gençler ise daha önce de Mavi Marmara’nın en genç şehidi Furkan Doğan’ın adını Patani’de bir yetimhane inşa ederek yaşatmıştı.  

Sabah Namazı Devrimi adına açıklama yapan Gazeteci Yazar Adem Özköse, okula neden Yasin Börü ismini verdiklerini, “Yasin'in ismi ve manasının tüm ümmet coğrafyasında yaşamasını istediğimiz için bu projeyi yaptık” cümleleri ile özetliyor.

4.jpg

16 yaşında bir şehit: Yasin Börü

Bilindiği üzere Yasin Börü, geçtiğimiz yıllarda Güneydoğu’da kurban eti dağıtırken teröristlerce şehit edilmişti. Yasin Börü şehit edildiğinde 16 yaşındaydı.

İnşasına devam edilen okulun, 2017 yılının Kurban Bayramı’nda hizmete sunulması bekleniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23