• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yaşar Hacısalihoğlu: MHP ve HDP oyları AK Parti';ye dönecek

Yeniakit Publisher
2015-09-02 12:56:00 - 2015-09-02 13:08:09
Yaşar Hacısalihoğlu: MHP ve HDP oyları AK Parti';ye dönecek

Terör ortamının oy dağılımına etkilerini yorumlayan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu yeniden seçimde HDP ve MHP oylarının AK Parti’ye döneceğini açıkladı.

Hiçbir seçimin bir öncekinin tekrarı olmadığını belirten Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, oy dağılımı analiz edildiğinde seçmenlerin tercihlerini rasyonaliteye dayanarak yaptığını söyledi. Yeniden seçimde HDP ve MHP oylarının AKP’ye döneceğini söyleyen Hacısalihoğlu, “1 Kasım’dan sonra ortaya çıkacak tablo, bugün yaşadığımız hükümet krizinden nemalanmak isteyenlerin beklentilerini boşa çıkaracak. Hiçbir seçimin sonucu diğeriyle birebir aynı değildir. Seçmen bazı parametrelere göre karar verecek ve barışı kimin katlettiği iyi değerlendirilecek. MHP’den ve HDP’den birtakım oyların AK Parti’ye geri dönme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Birçok saha çalışmasından ortaya çıkan verilere göre HDP’nin o oy kaybına uğradığını ve bu oyların AK Parti’ye yöneldiğini görüyoruz. HDP’nin barajın altında kalacağını öngörülmüyor fakat oy oranının düşeceği tahmin ediliyor. Bu noktada da AK Parti’nin oy oranında artış yaşanacak” diye konuştu.

“SEÇİM GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI”

1 Kasım’ın en önemli ana gündem maddelerinden birinin de seçim güvenliği olduğuna dikkat çeken Yaşar Hacısalihoğlu, “Seçmen, yaşadığı şehrin sınırlarını bilir ve onun için güvenlik orada başlar. Yaşam güvenliğinin sağlanabilmesi seçmenin geleceğe dair umut besleyebilmesi için önemlidir. Devlet bu umudu, güvenliği ve özgürlüğü seçmene hissettirebilmelidir. Her şeyden önemlisi barış dilinin samimi olmadığını göstermelidir. Samimi ve sahici olarak anlatılabilirse Anadolu insanının rasyonel düşüneceğinden tereddüdüm yok” dedi.

“NAMLUNUN ALTINDA SEÇİM” 

7 Haziran’da bir kısım seçmenin namlunun tedirginliği altında tercihte bulunduğunu belirten Yaşar Hacısalihoğlu, “ ‘Çözüm süreci zarar görmesin’ düşüncesiyle kamu düzeninin tamamen sağlanamadığı ortamda yurttaş silahların ve namlunun tedirginliği altında tercihte bulunacak. Bütünüyle bundan dolayı tercihte bulundu demiyorum ama bunun önemli bir katkısı oldu” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23