• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargıtay'dan Melih Gökçek'in tazminat kazandığı davaya iptal

Yeniakit Publisher
2015-03-30 14:19:00 - 2015-03-30 14:25:28
Yargıtay'dan Melih Gökçek'in tazminat kazandığı davaya iptal

Kendisine "Yolsuzluklarını anlatmak 17 yıl sürer" diyen CHP'liyi mahkemeye veren ve tazminat kazanan Melih Gökçek'e, Yargıtay'dan çok tartışılacak iptal kararı geldi.

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Özcan'ın "Yolsuzluklarını anlatmak 17 yıl sürer. Siyaset yapan adamın altı ıslak olmamalı" sözlerini yargıya taşıyan Melih Gökçek, Yargıtay'ın tartışmalı iptal kararıyla karşılaştı.

Hürriyet'in haberine göre; Gökçek, CHP Parti Meclisi üyesi Ali Özcan’ın bir TV programında kendisine yönelik, “Yolsuzluklarını anlatmak 17 yıl sürer, siyaset yapan adamın altı ıslak olmamalı, bunun her tarafı ıslak” sözleri üzerine tazminat davası açtı.

YARGITAY KARARI BOZDU

Ankara 24 Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’li Özcan’ı, olay tarihi 2011’den itibaren yasal faiziyle birlikte ödemek koşulu ile 4 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Özcan’ın avukatı İlsu Çatak dosyayı temyize taşıdı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

'SİYASETLE UĞRAŞANLAR'

Yargıtay karanını şu gerekçelere dayandırdı: “Siyasetle uğraşan kişilerin kendilerine yönelik sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere de katlanması gerektiği, ayrıca AHİS ile güvence altına alınan ifade özgürlüğü sadece zararsız ve ilgilenmeye değmez olarak görülen bilgi ve fikirler değil, aynı zamanda rahatsız eden, şaşırtan ve gücendiren ifadelerin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir. AHİM kararlarına göre siyasetçilere yönelik eleştirinin sınırı özel kişiler için olandan daha geniştir ve bu durum günümüzde yerleşik bir ilke haline gelmiştir. Siyasetçi eleştiri ağır olsa bile eleştirilere olağan olandan daha fazla katlanabilmelidir. Davalının beyanları eleştiri kapsamında kaldığı anlaşılmaktadır.”

Davaya önceki gün tekrar bakan Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay’ın bozma kararına uydu ve Gökçek’in tazminat davasını reddetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23