• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargıda kadrolaşmanın mucidi CHP!

Yeniakit Publisher
2017-04-29 06:57:00 - 2017-04-29 00:01:48
Yargıda kadrolaşmanın mucidi CHP!

Adalet Bakanlığı “DYP-SHP Hükümetleri dönemlerinde Adalet Bakanlıklarına SHP ve CHP’li isimler getirildiğini, Adalet Bakanları Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay hakim ve savcı kadrolarını parti sempatizanı isimlerle doldurduğunu belirtti.

MUHAMMET KUTLU / ANKARACHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adalet Bakanlığı tarafından avukatlıktan geçişle alınan 900 hakimin 800’ünün AK Parti’li olduğunu iddia etmişti. Daha sonra Sözcü Gazetesi de “900 hakim alındı 800’ü AKP’li çıktı” manşetini atmakta gecikmedi. Ancak bu iddianın hiçbir alakasının olmadığı da ortaya çıktı. Çünkü Adalet Bakanlığı tarafından avukatlıktan geçişle alınan hakim sayısının 900 değil 1300’dü. CHP’li Yarkadaş’ın sözünü ettiği 900 hakim rakamı bile gerçeklerle örtüşmüyordu. 

BAKANLIK YALANLADI

Adalet Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Avukatlık mesleğinden adli ve idari yargı hâkim adaylığına geçiş sınavları tamamen mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Mülakat sonucunda yapılan değerlendirmeler kanunun öngördüğü esaslara göre yapılmıştır. Sınava katılanların siyasi görüşleri ve eğilimleri değil sadece kanunun öngördüğü esaslara göre değerlendirmeler yapılmıştır” bilgileri aktarıldı.  

Açıklamada, “Yapılan mülakat sonuçlarına göre Avukatlık-Adli yargıda ve Avukatlık-İdari yargıda toplam 1343 kişi başarılı olmuştur. ‘900 hakim alındı’ iddiası gerçek dışıdır. ‘900 hakim alındı 800’ü AKP’li çıktı’ iddiası ise gerçekleri saptırmaya yönelik bir iftiradır. Ayrıca; iddia edildiği gibi ‘Hâkimlerin Adalet Bakanlığı tarafından gayrı resmi mülakata alındığı’ iddiası tamamen asparagastır. Gerçek dışı iddiaların maksatlı olarak gündeme getirilmesi kamuoyunda algı oluşturmaya yöneliktir. Bu iddiaların haber olarak yayınlanması da gazetecilik etik ve ahlak ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

KADROLAŞMAYI MOĞULTAY KENDİ DİLİYLE İTİRAF ETTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Söz konusu iddiaların, yargıda en fazla kadrolaşan CHP’nin bir milletvekili olan Barış Yarkadaş tarafından gündeme getirilmesi ise gülünç bulundu. DYP-SHP Hükümetleri dönemlerinde Adalet Bakanlıklarına SHP ve CHP’li isimler getirilirken döneminde Adalet Bakanları Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay hakim ve savcı kadrolarını parti sempatizanı isimlerle doldurmuştu. Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Moğultay ise partisinin il kongresine yaptığı konuşmada kadrolaşmayı itiraf ederek, “Evet, hükümetten sınavlı beş bin kişilik kadro çıkarttım. Doğu’dan Güneydoğu’dan gelen insanlar aç mı, işsiz mi kalsın? Bu kadroları örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim? Seyfi Oktay ve benim dönemimde de iki bin hakim aldık. Bu aldığımız kadrolar, ileride yeşerecek demokrat insanlardır. Yaptığım suçsa işlemeye devam edeceğim. Ben yılmayacağım, bu makamı da terk etmeyeceğim” sözleri ile kadrolaşmayı itiraf etmişti.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23