• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yardımlaşmada destan yazıyorlar

Yeniakit Publisher
2016-05-23 09:44:00 - 2016-05-23 09:48:53
Yardımlaşmada destan yazıyorlar

Sosyal medya üzerinden bir araya gelerek, Suriyeli mültecilere yaptıkları yardımlarla bilinen ve kısa sürede dernek haline gelen Birlik ve Dayanışma Grubu, Ramazan ayı içerisinde de İstanbul’daki yardıma muhtaç kişilere el uzatmaya hazırlanıyor

 HARUN SEKMEN / İSTANBUL -  Daha önce sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya gelen Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği, yeni bir kardeşlik destanı yazmak için gün sayıyor. Suriye’deki zulümden kaçarak Türkiye’ye gelen mültecilere yönelik çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve kısa sürede dernek haline gelen Birlik ve Dayanışma Grubu, Ramazan ayı içerisinde İstanbul’daki yardıma muhtaç kişilere el uzatmaya hazırlanıyor. Anadolu Yakası Muhtarlar Derneği ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği ile ortaklaşa yürütecekleri yardım kampanyası ile alakalı Akit’e konuşan Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği Başkanı Şakir Altıntaş, her şeyden önce insani sorumluluklarını yerine getirdiklerini ve devlete sosyal konularda yardımcı olmaya gayesi içerisinde olduklarını ifade etti.

DEVLETİMİZE YARDIMCI OLUYORUZ

Başta kendi coğrafyamız olmak üzere yeryüzündeki bütün mazlumlara yardım etmenin her şeyden önce insani bir sorumluluk olduğunu belirten Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği Başkanı Şakir Altıntaş, “Sosyal medya üzerinden teşkilatlanarak bir araya geldik. İlk faaliyetimizi Van depreminde gerçekleştirdik. Devletimizle birlikte o depremde mağdur olmuş kardeşlerimize elimizden geldiğince yardım ettik. Suriye iç savaşıyla birlikte insanlar Türkiye’ye gelmeye başladığında, herkese ve her kesime yardım ederken, biz bütün gücümüzü Suriyeli mülteci kardeşlerimiz üzerine verdik. Mülteci kamplarına gidiyoruz. Kampların dışında gittiğimiz illerde gıda ve giyim olmak üzere insani yardımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.


(Birlik ve Dayanışma Grubu Derneği Başkanı Şakir Altıntaş, Anadolu Yakası Muhtarlar Derneği ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği ile ortaklaşa yürütecekleri yardım kampanyası ile ilgili Akit’e açıklamalarda bulundu.)

Yardım faaliyetlerinin yanı sıra Suriyeli mültecilere istihdam sağladıklarını da vurgulayan Altıntaş, “Biz dernekteki arkadaşlar olarak, ‘Ortak bir paydada’ buluştuk. Mazlumlara yardım etmeyi ana şiarımız kabul ettik. Suriye’den buraya gelenler bizim kardeşimizdir, tarihi bağımız vardır. Bunların hepsi bir yana insani bir sorumluluğumuz vardır. Hem insanlık görevimizi yapıyoruz hem de devletimize yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“MAZLUMLARI GÜLDÜRECEĞİZ”

Bu minval üzere Ramazan ayında da mahzun yüzleri güldürmek adına harekete geçtiklerini belirten Altıntaş, “Bir ay boyunca İstanbul’daki yardıma muhtaç isimlere el uzatacağız. Bu faaliyeti, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) Başkanı Selami Aykut, Teşkilat Başkanı Temel Şardan, Anadolu Bölge Başkanı Zeki Dağ ve İstanbul Anadolu Yakası Muhtarları Derneği Genel Başkanı Soner Eker ile bir araya geldik ve mazlumlara yardım etmek adına beraber çalışma kararı aldık. Hayırseverlerin kapısına gideceğiz, onlardan alıp ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Organize hareket edeceğiz, mazlumların yüzünü güldüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23