• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yapay zeka tehlikeli mi, faydalı mı?

Yeniakit Publisher
2017-12-06 11:14:00 -
Yapay zeka tehlikeli mi, faydalı mı?

Teknoloji çağının içinde bulunduğumuz şu dönemlerde artık gördüğümüz hiçbir şey bizleri şaşırtmıyor.

Teknoloji çağının içinde bulunduğumuz şu dönemlerde artık gördüğümüz hiçbir şey bizleri şaşırtmıyor. Hatta teknoloji o kadar ilerledi ki, yapay zeka ve robotlar artık günlük hayatımıza bile girmeye başladı.

Peki, yapay zekalı robotlarla hayat daha ne kadar kolaylaştırılabilir? Robotlar insanların yerini alabilir mi? İlerleyen bu teknolojinin olumlu-olumsuz yönleri nelerdir? Bu konuyu ciddiye alan Birleşmiş Milletler, yapay zekayla ilgili gelişmeleri ve oluşturabileceği tehditleri incelemek için Hollanda’nın Lahey kentinde bir merkez kurdu.

Ülkemizde de bu noktada ciddi çalışmalara imza atılmaya başlandı. Bunlardan birisi de bugün başlayan “İnsan-Robot ilişkisindeki etik sınır, Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) bu yıl altıncısını düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, 9 Aralık akşamına kadar ICC-İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelecek robot bilimci Profesör Noel Sharkey, robotla-insan arasındaki ilişkiyi ve yapay zekanın oluşturabileceği problemleri anlatacak.

KİTLELER İŞSİZ Mİ KALACAK?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapay zekanın insanlığı 3. Dünya Savaşı’na kadar götürebileceği tartışılan bu günlerde, istihdam konusunda da teknolojinin bir nimet değil tehdit olabileceği endişesi artıyor.

Uzmanlara göre, önümüzdeki yıllarda işgücü piyasasında 7.1 milyon iş tarihe gömülebilir. Bir araştırma şirketinin raporunda, yapay zekanın işlerin yüzde 30’unu ortadan kaldırabileceği belirtiliyor.

Kısacası, teknoloji uzmanı Elon Musk’ın uyardığı gibi, “yapay zeka karşımızdaki en büyük tehlike” olabilir.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23