• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yalçın Topçu'ndan terör destekçileri için müthiş öneri

Yeniakit Publisher
2016-12-14 16:15:00 - 2016-12-14 16:22:53
Yalçın Topçu'ndan terör destekçileri için müthiş öneri

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, terör yanlılarına en küçük bir toleransın dahi gösterilmemesi gerektiğini belirterek, ‘Teröre destek verenler vatandaşlıktan çıkarılsın’ önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, terör yanlılarına en küçük bir toleransın dahi gösterilmemesi gerektiğini belirterek, terör suçuna karışanların vatandaşlıktan atılma ve idam dahil en caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğini ifade etti.

‘TÜRKİYE, DİĞER ORTADOĞU ÜLKELERİ GİBİ KARIŞTIRILMAK İSTENİYOR’

Terörün ırkı, milliyeti, dini olmaz. Terörün bahanesi ve gerekçesi de olamaz. Kendi bölgesel ve küresel hesapları için yılanlarla aynı torbaya girmekten bile imtina etmeyen Batılı ülkeleri insanlık adına, insanlık değerleri adına protesto ediyorum. Söz konusu ülkeler Türkiye’yi Ortadoğu ile aynileştirmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin tıpkı Ortadoğu ülkeleri gibi güvensiz, sorunlu, çağdaş dünyaya aykırı bir ülke olduğu imajını oluşturmaya çalışıyorlar. Bu noktada bölücü terör örgütü de kullanılmaktadır. Türkiye’de etnik iç savaş olduğu, terör örgütlerinin cirit attığı istikrarsız, sorunlu bir ülke algısı oluşturmaya çalışıyorlar.

‘DÜŞMANLARIMIZ BİZE KARŞI BİRLEŞTİ’

Yapılanlar aynı zamanda sadece basit bir algı operasyonu değil küresel güçler Türkiye’nin önünü kesmeye, terör vasıtasıyla diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bölgesinde mazlumlara umut veren, istikrarlı ekonomisi ve yönetimiyle yükselen bir güç haline gelmiş, medeniyet algısı ve milli ufkuyla bütün bölgesel ve küresel hesapları bozan bir Türkiye’yi elbette kadim düşmanlarımız istemeyecektir. Tam bağımsız güçlü Türkiye istemiyorlar. Ne zamanki hedef 2023, vizyon 2071 gibi iddialar dillendirildi ve somut adımlar atılmaya başlandı irili ufaklı bütün düşmanlar şer cephesinde birleşip saldırıya geçtiler. 1000 yıldır bu topraklarda bizi sindiremediler. Ne yaparsa yapsınlar Tanrı dağlarından Hira’ya uzanıp Anadolu’yu yurt yapan ilahi kader son sözü söyleyecektir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘İSRAİL VE RUSYA İLE YUMUŞAMALAR MİLLİ ÇIKAR AMAÇLIDIR’

Türkiye gerek İsrail ile gerekse Rusya ile ilişkileri stratejik olarak yumuşatarak milli çıkarlar açısından adımlar atmıştır. İçi boş bir ütopya olan AB hayal tünelinde daha fazla beklemeyeceğini ifade eden Türkiye, artık Ankara merkezli politikalara göre istikamet belirleyeceğini söyleyince kadim düşmanlar dirilişi fark ettiler, engellemeye ve yok etmeye çalışıyorlar.

‘PKK’NIN ÇEMBERİ DARALDIKÇA VAHŞET YÖNELİYOR’

Taşeron terör örgütlerini sahaya süren düşmanlara karşı devletimiz ve milletimiz birlik içinde şuurlu bir mücadele yapmaktadırlar. Birlik ve beraberlik en büyük gücümüz. Kuvay-ı Milliye ruhu en büyük güvencemizdir. 30 yıllık belaya karşı en ciddi ve kararlı mücadele verilen bir süreçten geçiyoruz. Çember daraldıkça bölücü örgüt vahşete yönelerek gerçek yüzünü ortaya çıkarmış oluyor. Tükenmişliğin son haddindeler. Bölücü örgütün tamamen yok edileceği günler yakındır. Kimse ümitsizliğe kapılmasın, her şey açıktır, bölücü örgüt dağılma sürecine çoktan girmiştir. Böyle vahşi eylemlerle kendi elemanlarına karşı halen güçlü oldukları imajı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Ama gerçekte tükenmişliğin son raddesindeler…

‘VATANDAŞLIKTAN ATILMA VE İDAM GELMELİ’

Hiçbir toleransa gerek yoktur. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. FETÖ, BTÖ, diğer terör örgütü elemanlarıyla ilgili başta idam olmak üzere vatandaşlıktan atılma dâhil her türlü cezai müeyyideyi düşünmek gerekiyor. Bu noktada devletimizi idare edenlerin tavrı nettir. Siyasette de herkes net ve sert olmalıdır. Türkiye’nin bağımsızlığına, huzuruna, askerine, polisine, vatandaşına kast eden teröristlere karşı en küçük toleransa yer yoktur. Çünkü söz konusu olan vatandır, birliğimiz ve beraberliğimizdir.

‘VATANSEVERLER OLARAK BİRLEŞİP, DÜŞMANI YENECEĞİZ’

Süreç dost ile düşmanı göstermiştir. İşte bu nedenle içimize atılacak fitnelere karşı da dikkatli olmalıyız. Her zaman yaptığımız gibi soğukkanlı ve aklıselim davranıp, bütün provokasyon ve yönlendirmelere inat bölücülerle Kürt kardeşlerimizi birbirinden ayırarak oyuna gelmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin bölücülerden yana olmadığı en son operasyonlarında da kendisini gösterdi. Tıpkı Kurtuluş savaşında yaptığımız gibi yine Kuvay-ı Milliye olarak birleşeceğiz ve düşmanları bertaraf edeceğiz.

‘HALEP VE BALKANLAR’DAKİ KARDEŞLERİMİZİN GÖZÜ TÜRKİYE’DEDİR’

Türkiye’nin güçlü ve tam bağımsız olması bölgesindeki mazlumlara da umut olmaktadır. Tıpkı bugün Halep’te olduğu gibi, Balkanlarda da ecdat yadigârı kardeşlerimizin gözü Türkiye’dedir, Türkiye’nin atacağı adımlardadır. Onların da alnı açık başı dik yürümeleri ancak bizim güçlü ve dik duruşumuzla olmaktadır. Dolayısıyla Türkiye sadece Anadolu’dan sorumlu değildir. Şairin dediği gibi “Sen bir devsin, yükü ağırdır devin! Kalk ayağa dimdik doğrul ve sevin! 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23