• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yahudi belediye başkanından silahlanma çağrısı!

Yeniakit Publisher
2015-10-08 19:12:00 -
Yahudi belediye başkanından silahlanma çağrısı!

Terör Devleti İsrail'in Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat, şehirde yaşayan sivil Yahudilere ruhsatlı silahlarını yanlarında taşımaları çağrısında bulunduğu bildirildi.

İsrail'in Arutz Sheva televizyonun haberine göre, Barakat, silah taşımanın bir "zorunluluk" olduğunu vurguladı.

Haberde, Kudüs Belediyesi'nden yapıldığı belirtilen açıklamada, "Belediye başkanı ruhsatlı silah sahiplerini, şahsi güvenliklerini arttırmak için silahlarını yanlarında taşımaya çağırıyor" ifadesine yer verildiği kaydedildi.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Dün meydana gelen olaylarda İsrail polisi, bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak öldürmüştü. Bir Yahudi yerleşimci de yine bıçaklı saldırı düzenlediği iddiasıyla Filistinli bir kadını vurarak ağır yaralamıştı.

Kudüs'ün güneyinde Maale Adumin Yahudi yerleşim yeri yakınlarında da, İsrail askerleri Yahudi yerleşimcilere çarptığı iddiasıyla bir Filistinliyi vurarak yaralamıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23