• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yağışlı hava geliyor

Yeniakit Publisher
2014-12-21 13:16:00 -
Yağışlı hava geliyor

Bugünden itibaren ülkemizde hava sıcaklıları 3 ile 8 arasında düşecek.

Türkiye pazar gününden itibaren Balkanlar'dan gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığının da 3 ila 8 derece azalması bekleniyor. Meteoroloji yer yer sağanak ve kar yağışı da bekliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Trakya ve Marmara'da yağmur şeklinde başlayacak yağışların, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Bilecik ve Kütahya ile Bursa'nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, Marmara ile yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Bilecik çevreleri ile Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte, Trakya ve bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. En Düşük (°C)En Yüksek (°C)
BALIKESIR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu   10
CANAKKALE Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu   14
EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu   8
ISTANBUL Çok bulutlu ve yağmurlu   14
EGE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinden başlayarak, akşam saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar yağışlı   4
DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu   13
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı   15
KUTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı   5
AKDENİZ Az bulutlu, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Göller Yöresi karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
ADANA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu   18
ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu   18
HATAY Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı   14
MERSIN Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu   18
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile gece ve sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı   6
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı   5
KONYA Parçalı bulutlu ve sisli, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı   5
NEVSEHIR Parçalı bulutlu ve yer yer sisli, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu   8
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimler ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.
BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, gece saatlerinde yüksek kesimleri gök gürültülü karla karışık yağmur ve kar yağışlı   15
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı   10
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı   13
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı   14
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile yarın (Pazartesi) bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in kıyı kesimi ile Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor
BAYBURT Parçalı bulutlu, yarın (Pazartesi) karla karışık yağmur ve kar yağışlı   7
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu   16
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı   9
TRABZON Az bulutlu, yarın (Pazartesi) parçalı bulutlu ve yağmurlu   14
DOĞU ANADOLU Az bulutlu, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZINCAN Parçalı ve çok bulutlu   9
ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli   1
MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli   6
VAN Parçalı bulutlu, yer yer puslu ve sisli   6
GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu, zamanla batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
DIYARBAKIR Az bulutlu, yer yer sisli   13
GAZIANTEP Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu   13
KILIS Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu   14
SANLIURFA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu   14
DENİZLERDE HAVA
Karadeniz, Marmara ve Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, zamanla yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra kuzeyden 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatıdan 3 ila 5, açıklarında 4 ila 6, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23