• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yabancı ülkelerden nasıl vatandaşlık alınır?

Yeniakit Publisher
2016-10-01 14:39:00 - 2016-10-08 14:28:21
Yabancı ülkelerden nasıl vatandaşlık alınır?

Başka bir ülkenin vatandaşı olmak hiç kolay değil. Fakat bu işinde bir kolayı bulunmakta. İşte vatandaşlık almanın en kolay yolları.

Yabancı ülkelerden vatandaşlık almak her bölgeye göre farklılık göstermektedir. 

1) Amerika Birleşik Devletleri

Bu ülkede yaşamanın 3 yolu bulunmaktadır. Bunlardan birincisi yeşilkart alarak 5 yıl boyunca yasal olarak ABD'de oturmaktır. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş olmak ve ingilizce konuşmak da şarttır. Yeşilkart'ı almak için her yıl yapılan çekilişe katılabilirsiniz. Eğer maddi durumunuz iyi ise 500.000-1.000.000 dolarlık bir yatırım yaparak kartı kolayca alabilirsiniz. 2. yolda bir ABD vatandaşıyla evlenmeniz gerekiyor. Daha sonra 3 yıl ülkede oturarak vatandaşlığa başvurabilirsiniz. 3. yol oldukça farklı. ABD ordusunda askerlik yapmak zorundasınız. Bunun yanında iyi bir şekilde ingilizce bilmeli ve Amerikan tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmalısınız. 

2) İspanya

Büyük bir ekonomik kriz yaşayan ülkede durumu fırsata döndürebilirsiniz. Oturma izni alarak 10 yıl boyunca bu ülkede yaşayarak vatandaşlık hakkı kazanabilirsiniz. Bunun yanında mültecilerle 5 yıl Ibero, Andorra, Filipinler ve Portekiz vatandaşlarıyla 2, İspanyol vatandaşlarıyla 1 yıl evli kalınarak İspanya vatandaşlığına geçilmektedir. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3) Kanada

Kanada vatandaşı olmak için 3 yıl boyunca bu ülkede oturmuş olmak gereklidir. Bunun yanında İngilizce ve Fransızca dillerinden birini akıcı bir şekilde konuşabiliyor olmalısınız. Ayrıca Kanada'nın tarihi, kanunları, devlet politikaları hakkında bilginiz yoksa vatandaşlık sınavına girmek zorundasınız. Eğer yeterli servetiniz varsa 800 bin Kanada doları (1 milyon 450 bin TL) değerinde yatırım yaparak vatandaşlığa başvurabilirsiniz.

4) Fransa

Fransa'da yasal olarak 5 yıl boyunca burada ikamet ederseniz, vatandaşlık için başvurabilirsiniz. Öte yandan bu ülkede üniversite eğitimi gördüyseniz 2 yıllık bir süre yeterli oluyor. Ancak 18 yaşını doldurmuş olmak ve akıcı bir şekilde Fransızca biliyor olmak gerekiyor. Bunun yanında 4 yıl bir Fransız vatandaşıyla evli kalırsanız aynı şekilde vatandaşlığa başvurabilirsiniz.

5) Belçika

Belçika'da yaşamak diğer ülkelere göre çok daha kolay Yasal olarak 3 yıl boyunca bu ülkede oturarak vatandaşlık alabilirsiniz.

6) Japonya

Japonya'da yaşayabilmek için 5 yıl boyunca yasal olarak bu ülkede oturmuş olmanız gerekiyor. Bunun yanında geçiminizi sağlayacak bir işinizin olması ve iyi derecede Japonca konuşabiliyor olmalısınız. Öte yandan sicilinizin temiz olması, suç teşkil edecek bir davranışınızın bulunmaması şartı da vardır. 

7) Ukrayna

Ukrayna'da 5 yıl yasal olarak oturarak vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun yanında ülkenin anayasasını ve kültürünü iyi bir biçimde bilmeniz gerekli ve ukraynacayı akıcı olarak konuşmanız gerekiyor.

8) Almanya

Almanya'da 8 yıl boyunca ikamet ederek vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Bunun yanında Almanca bilmeli ve 16 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Öte yandan 5 yıl bu ülkede yaşayıp, 2 yılda bir Alman vatandaşıyla evli kalırsanız vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz.

9) Yunanistan

Ekonomik bunalım içinde olan Yunanistan'dan 300 bin Euro ve üstü gayrimenkul satın alarak 5 yıl oturma izni alınabilmektedir. 7 yıl boyunca bu ülkede oturarak vatandaşlık için başvurabilirsiniz.

10) Rusya

Rusya'da sadece yasal olarak 5 yıl boyunca oturarak vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz.

11) İsviçre

İsviçre'de yaşayabilmek oldukça zordur. 12 yıl boyunca ülkede yasal olarak yaşamış olmak gerekiyor. Bunun yanında bir İsviçre vatandaşıyla 3 yıl evli kalıp 5 yılda bu ülkede oturduysanız vatandaşlığa başvurabilirsiniz.

12) İngiltere

İngiltere'de vatandaşlığa başvurabilmek için 18 yaşını doldurmanız ve 5 yıl boyunca ülkede ikamet etmeniz gerekir. Bunun yanında 200 bin sterlin (575 bin TL) değerinde bir yatırım yaparak oturma izni alabilirsiniz. Fakat İngilizce bilmeli, bunun yanında geçiminizi sağlayacak bir işinizin olduğunu göstermek zorundasınız. Bu şekilde 5 yıl sonra vatandaşlık alabilirsiniz. 

13) İtalya

İtalya'da vatandaşlık alabilmek için 10 yıl burada oturmak gereklidir. Bunun yanında 2 yıl boyunca bir İtalyan vatandaşıyla evli kalınarak vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23