• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Volkan Demirel bırakın derbide oynamayı futbolcu değil'

Yeniakit Publisher
2017-10-21 10:32:00 -
'Volkan Demirel bırakın derbide oynamayı futbolcu değil'

Eski Fenerbahçeli futbolcu Serhat Akın, derbi öncesi çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Serhat Akın ile yapılan röportajın tamamı:

Haftasonu senin de defalarca oynadığın ve tattığın heyecan bir kez daha yaşanacak. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ne olur?

- Zor bir derbi. Çünkü G.Saray çok güçlü. Fenerbahçe kötü başladı ama derbilerde iş değişir. Fenerbahçe kötü gittiği bir çok zaman G.Saray'ı defalarca yendi. Fenerbahçe, son oynadığı Malatya maçında iyiydi. Toparlamış bir izlenim verdi. Bu durum da derbiyi kesinlikle etkiler. Her zaman stresli olan taraf nedense G.Saray oluyor. Ben 10 derbi oynadıysam hiçbirinde stresli değildim. Yine bu durum oluşabilir. Galatasaray'da ise Gomis sisteme hemen ayak uydurdu ama derbi maça çıkmayan oyuncu sayısı çok. Bu atmosferi tadınca anlayacaklar. Ben ya beraberlik gelir ya da Fenerbahçe kazanır diyorum.

F.Bahçe'nin gol yolları ile ilgili yaşadığı sorunlar için neler söylersin?

- Daum ile oynadığımız bir sezonda Beşiktaş'ın 11 puan gerisindeyken sezonu şampiyon tamamlamıştık. Biz o dönem iyi oynuyorduk ve bunu başardık ama şimdiki Fenerbahçe'de siftah yapamayan bir Soldado var. Bir röportajında 'Gollerime başlayacağım, sonradan açılacağım' demişti. Kimse bana o kadar zaman tanımamıştı. 'Ben yarın veya bir gün gol atacağım' diye bir şey yok. Sen profesyonelsin Fenerbahçe'ye geliyorsan golünü de atacaksın. Niye Jahovic varken gidip Soldado'yu alıyorsun o zaman. Şahsi fikrim F.Bahçe'ye gelen her transfer hazır olmalı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Galatasaray - Fenerbahçe maçı sonrası şampiyonluk yarışı nasıl değişir?

- Fenerbahçe golü erken bulursa maçı koparır. Uzun zamana yayılırsa avantaj Galatasaray'da olur. Galatasaray'ın kaybedeceği çok şey yok. Ama Galatasaray'da işler karışır. Ligi de karıştırır bu maç. Fenerbahçe kazanırsa lige tutunup yoluna tam gaz eder. Galatasaray için de olumsuz günler başlar. Aykut Kocaman'ın Akhisar maçı sonrası talihsiz bir hakem açıklaması var. Sen Fenerbahçe'nin hocasısın. 10 kişi de olsan atacaksın. Fenerbahçe, G.Saray maçını ne olursa olsun kazanmak zorunda. Bu maç kilit bir maç.

Ligdeki son durum için neler söylersin? Ayrıca G.Saray, Fenerbahçe'yi yenerse şampiyon olur diyebilir misin?

- Diyemeyiz. Daha çok erken. Şöyle bir şey var. Rakipler çok sağlam. Trabzonspor'dan çok ümitliydim aslında. Olmadı. Beşiktaş Avrupa'da çok iyi işler yapıyor ama lige yorgun dönüyorlar. Puan kaybediyorlar. Göztepe de çok iyi. Jahovic 'Bir sonraki golümde boğa yapacağım' dedi, aramız çok iyi. Tecrübesiz oldukları için sonuna kadar götüremeyebilirler. Başakşehir hep iyi giderken sonunu getiremediler. Bunu gördük. Neler olur hep birlikte göreceğiz ama Fenerbahçe, favori Galatasaray'ın şampiyonluk hesaplarını dağıtabilir. G.Saray maçını kazanırsa doping gibi gelir oyunculara. Sadece 3 puan meselesi değil bu.

Derbiyi Cüneyt Çakır yönetecek. Bu atama herhangi bir takımın lehine ya da aleyhine olur mu?

- Hakemler bu sıralar çok hata yapıyor. Babel'in Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart sonrası çok şaşırdım. Böyle kırmızı kart olur mu? Çok ucuz. Hem maçın, dolayısıyla takımın kaderiyle oynuyorlar. Sakin yöneten bir hakem gerekiyordu derbi için, en doğru isim de Cüneyt Çakır. Seçim doğru. İki takımın da lehine ya da aleyhine olmaz. Oyuncular olarak düşünürsen 'Bana ne hakemden dersin', işine bakarsın. 'Bu hakem bizi yakacak' ya da 'İyi oldu bu hakemin atanması' demezsin.

F.Bahçe teknik direktör olsan maça kalede kimle başlardın?

- Fenerbahçe'de kaleci olayı yılan hikayesine döndü. Rüştü ağabeyi (Reçber) çok sayarım çok severim. Çok iyi işler yaptı. Şimdi baktığınızda konuşan yok Fenerbahçe'de. Sonradan Beşiktaş'a gitti vs. Bazen oyuncular biraz limitini bilmeli. Volkan Demirel'in de oynamayı uzatması ona zarar verdi. İyiyken bırakmalıydı. Zorlamaya gerek yok. Aslında Volkan Demirel, son 3-5 senedir böyle. İnişli çıkışlı bir performans sergiliyor. Kaleci dediğin sabittir. Fenerbahçe'de sürekli kaleci değişiyor. Ben hayatımda böyle iş görmedim. Volkan Demirel bırakın derbiyi normalde de oynayacak bir futbolcu değil.

Unutamadığın derbin hangisiydi? Derbilerde attığın goller arasında hiç unutamadığın gol hangisiydi?

- 6 Kasım'ı unutamıyorum tabiki. Bu maç her daim unutulmaz kalacak. Torunlarımıza kadar gider. Beşiktaş, Trabzon maçları da önemli ama asıl derbi Fenerbahçe - Galatasaray bence. 6 Kasım'daki derbi öncesi, 8-9 hafta gol atamamıştım. 21 yaşındaydım. İddia ediyorum. Soldado sezon sonuna kadar atamazsa benim o dönem eleştirildiğim gibi eleştirilmez. Neyse, idmanlarda bile atamıyordum. Ağlıyordum içinde bulunduğum duruma. Gidip o dönemki hocamız Werner Lorant'a 'Ben bu derbide oynamayacağım, idmanda bile gol atamıyorum' dedim. O da 'Ben burada olduğum sürece sen her maç oynayacaksın' dedi. 6 Kasım'da G.Saray'a attığım golü unutamıyorum. Değeri ayrıdır bende çok rahatlamıştım. O maçtan sonra 16 gol attım.

Milli takım ve Türk Futbolu'ndaki yabancı sorunu hakkında neler söylersin?

- Lucescu daha gelmeden eleştirildi. En iyi ihtimalle bitirmesi için getirilmişti. Şimdi 'Gönderilsin' yorumları yapılıyor. Biraz sabır edilmeli. Temelden yapılandırma gerekiyor. Almanya bunu yaptı. 'Bizi 3-4 sene rahat bırakın' deyip baştan aşağı sistemi değiştirdiler. İşler yolunda şimdi. TFF'nin de bunu yapması lazım. Futbolcu kazandırma konusuna gelirsek... Eray Cümart diye bir futbolcu var, şimdi 19 yaşında. Eray, henüz çocukken Fatih Terim döneminde hocaya ulaşmaya çalıştım, Eray'ı Türk Futbol'na kazandıralım diye. Ulaşamadım. Ardından İlyas Tüfekçi'yi aramıştım. Eray'ı Barcelona bile istiyordu o dönem. Babası Erzincanlı, Türk bu çocuk yahu. İlyas Tüfekçi, 'Tamam ilgileneceğiz' dedi ama arkası gelmedi. Ülkemize kazandıramadık. Sonra böyle oyuncu kaybedersin işte, İlkay Gündoğan gibi Mesut Özil gibi. İddia ediyorum, İlkay'la Mesut bizde olsa yeterdi. A Milli Takım Dünya Kupası'na giderdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23