• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vladimir Putin: Kriz iki yıl sürebilir

Yeniakit Publisher
2014-12-18 12:45:00 -
Vladimir Putin: Kriz iki yıl sürebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke ekonomisinin iyi olduğunu, dış etki ile yaşanan sorunların ise iki yıl sürebileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu yıl onuncusu düzenlenen yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada Rusya ekonomisinin iyi yolda olduğunu, 2014’de ekonomik büyümenin yüzde 0,6’yı bulacağını söyledi. Putin dış etki ile yaşanan sorunların iki yıl kadar devam edebileceğini belirtti.

Rusya’da krizin hep devam edeceğini kimsenin söyleyemeyeceğini vurgulayan Rus lider, “Her şeyi hesaplamak mümkün değil. Bir anda düzelmeye de başlayabilir. Merkez Bankası ve hükümet doğru adımlar atıyor. Fakat bazı konularda daha hızlı hareket edilebilir. Bu durumdan tamamen olumlu çıkacağız. İki yıl bu kriz devam edecek, ancak dünya ekonomisi büyüyor. Büyümekten başka şansımız yok.” dedi.

Rusya’nın 419 milyar dolar rezervi olduğunu, bunları kullanarak sosyal sorumluluklarını yerine getireceğini belirten Putin, “Merkez Bankası bu rezervleri boşuna tutmuyor…” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna krizi, dış yaptırımlar, petrol fiyatlarının gerilemesi nedeni ile mali piyasalarda yaşanan sorunları değerlendiren Putin, gelişmelerin büyük çoğunluğunun dış etkilerden kaynaklandığını ifade etti.

Putin, “Ekonomik sorunlarda dış ekonomik nedenler var. Ancak biz ekonomiyi çeşitlendirmek için elimizden geleni yaptık. Merkez Bankası ve mali otoritelerin rublenin istikrarı konusunda elinden geleni yaptı. Ancak zamanlama ve etkin çözüm konusunda sorular var…” değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23