• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vitaminsiz olduğunuzun işareti yüzünüze yansıyor

Yeniakit Publisher
2017-04-26 14:21:00 -
Vitaminsiz olduğunuzun işareti yüzünüze yansıyor

Vitamin eksikliği yaşayıp yaşamadığını anlamak için yüzünüze daha dikkatli bakın.

Özellikle ilkbahar aylarında yaşanılan vitamin eksikliği, yorgun ve zayıf hissetmenize neden olur. Bu durum vücudunuzu çeşitli virüslere daha açık hale getirir. Peki vitamin eksikliği yaşayıp yaşamadığınızı nasıl anlarsınız? Bunun için ze bakmanız yeterli.

Aşırı solgun cilt

Kışın sonunda cildiniz normalde göründüğünüzden daha solgunsa bu, vitamini eksikliğini gösterir. B12 eksikliği yorgun ve mutsuz hissetmenize neden olur. Bu vitaminin seviyesini yükseltmek için et ve deniz ürünleri tüketmelisiniz.

Kuru saç

Çok miktarda kepekle kaplanmış kuru, kırılgan saçlar, B7 vitamininin eksik olduğunu gösterir. Bu çoğunlukla antibiyotik kullanımının bir sonucudur. B7 seviyelerini artırmak için et, balık, sebze, meyve, mantar ve baklagilleri daha sık yemeniz gerekir .

Şiş gözler
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eğer göz çevresinde şişkinlikleriniz varsa, vücudunuzda iyot eksikliği olabilir. En yaygın iyot kaynağı tuzdur. Tuzun doğal olanını tercih etmelisiniz. Ayrıca deniz ürünleri ve süt ürünlerinde de iyot bulunur.

Renksiz dudaklar

Renksiz dudaklar, demir eksikliğinin işareti olabilir. Daha fazla kırmızı et yemeniz ve kalsiyum içerikli beslenmeniz gereklidir.

Diş eti kanamaları

Diş eti kanamaları, C vitamini eksikliğinin göstergesi olabilir. Narenciye ve kırmızı biber de bol miktarda C vitamini bulunur.

Bu bilgiler, vitamin eksikliğinin dolaylı belirtileridir. Yukarıdaki durumlardan herhangi birini yaşıyorsanız, kesin teşhis için doktorunuza başvurunuz.

(Kadın)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23