• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vitamin eksikliğinin en yaygın 5 belirtisi

Yeniakit Publisher
2017-06-11 17:27:00 -
Vitamin eksikliğinin en yaygın 5 belirtisi

Aşağıdaki ipuçları ile vitamin eksikliğiniz olup olmadığını hiç bir para ödemeden veya test yaptırmadan anlayabilirsiniz. Yüzünüzü inceleyin. Size sağlığınız konusunda çok şey anlatır. İşaretleri okuyun ve ne anlama geldiklerini öğrenin.

Solgun bir cilt
B12 vitamini eksikliği yüzünüzün solgun gözükmesinin nedeni olabilir. Dilinizi de kontrol edin. Eğer garip bir şekilde yumuşaksa kesinlikle B12 vitamini eksikliği var demektir.

Yorgunluk ve unutkanlık da sıkça görülür. Beslenmenize daha fazla et ekleyin. Organik kümes hayvanlarını, çim yiyen hayvanların etini ve deniz balıklarını tercih edin.

Şişkin gözler
Şişkin gözler ve bacakların alt kısmındaki şişkinlikler iyot eksikliğinin belirtisi olabilir. Bunları genellikle kilo alma, kolay kırılan tırnaklar ve kuru cilt takip eder. Biraz daha fazla tuz kullanabilirsiniz. Tuzlu su balıkları ve deniz yosunu yiyebilirsiniz. 

Ağrıyan ve kanayan diş etleri
Hassas veya kanayan diş etleri C vitamini eksikliğinin göstergesidir. C vitamini tüm vücut için önemlidir o nedenle eksikliği ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Beslenmenize daha fazla meyve eklemek için iyi bir nedendir. Kırmızı meyveler, turunçgiller, mango, kavun, karpuz, kivi ve papaya C vitamini açısından oldukça zengin meyvelerdir. Kırmızı biberler için de aynı şey geçerli.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Saç problemleri
B7 vitamini eksikliği en çok saçtan anlaşılır. Cansız, kuru, kırılan ve kepekli saçlarınız varsa biotin eksikliği var demektir. Bu durum genellikle fazla antibiyotik kullanıldığı zaman görülür. Antibiyotik, biotin sentezinden sorumlu olan ve bağırsaklarda bulunan iyi bakterilere zarar verir. 

Yumurta sarısı, mantar ve karnabahar beslenmenizde kesinlikle yer alması gereken yiyeceklerdir.

Solgun dudaklar
Solgun diş etleri ve dudaklar genellikle demir eksikliğine işarettir. Ayrıca buz, kil veya kir yeme ihtiyacı da duyabilirsiniz. Kırmızı et, kuru fasulye, balık ve ıspanak yemeye ağırlık verin.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23