• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vanlılardan Umut ve Davut kardeşlere 'ev' desteği

Yeniakit Publisher
2017-11-16 17:57:34 -
Vanlılardan Umut ve Davut kardeşlere 'ev' desteği

Van’ın Özalp ilçesinde yaşayan kelebek hastası Umut ve Davut kardeşlerin daha uzun yaşamaları ve daha az acı çekmeleri için hayırseverlerin desteğiyle bir ev alındı.

18 Mayıs 2017 tarihinde Tutku Radyo’da ’Haydi Van Umut ve Davut Kardeşlere Umut Olalım’ özel yayınıyla toplanan bağışlarla alınan evin tapusu Ferit ve Hamide çiftçine verildi. ’İyi niyetlerin hayırlı çıktıyla taçlandığı bir günü yaşadıklarını belirten Tutku Radyo Haber Müdürü M.Salih Geçken; Van’ın Özalp ilçesinde yaşayan ’Kelebek Hastası’ Umut ve Davut kardeşlerin daha uzun süre yaşamaları ve daha az acı çekmeleri için ultra hijyenik bir yaşam alanına ihtiyaçları vardı. Tutku Radyo ailesi olarak daha hijyenik bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak için ’Haydi Van Umut ve Davut Kardeşlere Umut Olalım’ destek kampanyası başlattık. Yaptığımız canlı yayına katılarak destek sözünde bulunanların yaptığı katkı ve dostluk grubunun kendi içinde topladığı parayı birleştirerek Umut ve Davut kardeşlerin daha iyi ortamda yaşayabilmelerini sağlayacak bir ev aldık. Hayırlı çıktının oluşmasında katkısı olan herkese minnettarım” dedi.

“Vanlıların maddi ve manevi destekleriyle bu ev alındı”

Vanlıların manevi destekleri ev alındığını ifade eden Geçken, “Yıllardır aynı acıyı yaşamalarına rağmen görülmeyen Umut ve Davut kardeşlerin gündeme gelmesi için yoğun mücadele veren Van’ın Özalp ilçesinde görevli Sevda Acar öğretmene, resmi hesabın açılmasından evin alınmasına kadar sürecin her noktasını yakından takip ederek her türlü zorlukları üstlenen Serap Bedirhanoğlu’na, gazeteci İshak Kara’ya ve Tutku Radyo yönetimine, Dostluk Gurubuna, Gönüllüler Grubuna, hayırsever iş adamlarımıza ve bürokratlara katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Umut ve Davut kardeşlerin bir an önce eğitimlerine başlanmalı olduğunun altını çizen Geçken, “8 ve 15 yaşında olan Umut ve Davut kardeşlerin ivedi bir şekilde eğitime ihtiyaçları var. Hastalıklarından ötürü bu güne kadar okula gidemeyen Umut ve Davut kardeşler için evde eğitim gibi bir hizmeti hayata geçirmeleri için Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin beyle görüştük. Her türlü desteği sunacaklarını söylediler” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Evde sağlık hizmetine ihtiyaçları var”

Geçken, “Ailemiz evlerine taşındıktan sonra diğer bir çalışmamızda ‘Evde Sağlık Hizmeti’ yönünde olacaktır. Bu konuyla ilgili YYÜ Rektörü Sayın Peyami Battal’la ve Sağlık İl Müdürümüzle görüşmeler yapılarak gerekli her türlü desteğin alınması için görüşmeler yapılacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23