• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Van'da AK Parti'lilere bir saldırı daha

Yeniakit Publisher
2015-05-04 19:00:00 -
Van'da AK Parti'lilere bir saldırı daha

Van'da dün Ak Partililere düzenlenen saldırıların ardından bugün de şehir merkezinde bir pazar yerinde saldırı düzenlendi

Van'da seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde esnafı gezen AK Parti Van milletvekili adayları, pazar yerini dolaşırken küçük bir grubun saldırısına uğradı.

Hastane Caddesi'nde bulunan AK Parti seçim bürosunda bir araya gelen AK Parti Van Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk ile diğer milletvekili adayları Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli ve Özge Burak Değer, beraberlerindeki bir grup partili ile esnafı ziyaret etti.

Vatandaşlar ve esnafla görüşerek karanfil dağıtan AK Partililer, Büyük Halk Pazarı'nda bir grubun saldırısına uğradı. Kendilerine dağıtılan karanfilleri yere atarak milletvekili adaylarını yuhalayan yaklaşık gruba bazı AK Partililer de karşılık verince arbede yaşandı. Olay yerine çağrılan polis araya girerek tarafları yatıştırmaya çalışıtı.

Saldırıdan sonra AK Parti milletvekili adayları, aynı cadde üzerindeki HDP seçim bürosuna gitti. HDP'liler tarafından alkışlarla karşılanan AK Partili adaylar, vatandaşlarla bir süre sohbet edip masalara karanfil bıraktı. Yaklaşık 10 dakika süren ziyaret sonrası HDP seçim bürosundan ayrılan AK Parti'liler, Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı da ziyaret ederek 7 Haziran seçimleri için partilerine destek istedi.

BAŞKALE'DE SALDIRANLAR TUTUKLANDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başkale ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Partililere saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ile AK Parti Van milletvekili adayı Faruk Alpaslan'ın, dün ilçe merkezinde yürüttüğü seçim çalışmalarını engelleyerek, sözlü ve fiziksel saldırı eylemini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, DTK Başkale Delegesi Derviş Polat, DBP'li Belediye Meclisi Üyesi Selahattin Bozkurt ile HDP'li yöneticiler Salih Tayfun ve Tanju Sancar'ın, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarılan ve savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, "Siyasi parti çalışmalarını engelleme", "Halkı kin ve nefrete sürükleme" suçlarından tutuklandı.

KÜRKÇÜ: DOĞU'DA HİÇBİR PARTİYE SALDIRI OLMUYOR

Bu arada Uşak'ta partisine yönelik tepkiler üzerine valiliği ziyaret eden HDP Eş Sözcüsü ve 25'inci Dönem İzmir'den milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, Doğu'da hiçbir partiye yönelik saldırı gerçekleşmediğini savundu.

Uşak'ta 29 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde HDP'liler ile başka bir grup arasında çıkan gerginlikler üzerine kente gelen HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Vali Seddar Yavuz'u ziyaret etti. HDP İzmir Milletvekili adayı ve HDP Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü'ye, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, HDP MYK üyeleri Kenan Kalyon ve İbrahim Akın da eşlik etti.

Basına kapalı 1.5 saatlik görüşme yaptıktan sonra Valilik binası önünde basın açıklaması yapan Kürkçü, Doğu illerinde diğer partilere yönelik saldırı olmadığını, olduğu takdirde ve olayların arkadaşları ile ilgili olmsı halinde halinde önce disiplin kurullarına sevk edeceklerini anlattı. Kürkçü, şöyle devam etti: Seçim güvenliğinde bizim istediğimiz hükümet sorumluluğunun yerine gelmesidir. HDP ve hükümet diye bir kavram kurulamaz. Hükümet seçim güvenliğini sağlamaktan sorumludur. Seçim güvenliği ve seçim adaleti bizzat Cumhurbaşkanı tarafından her gün sistematik olarak ihlal ediliyor. Partimiz Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından hedef gösteriliyor. Kitleler kışkırtılıyor. Uşak'ta yaşadığımız nahoş durumların gerisinde bu yukarıdan yapılan kışkırtma ve güvenlik güçlerinin tereddüde, şaşkınlığa sevk edilmesi de var. Güvenlik güçlerinin anında refleks göstermemesinin en önemli nedenlerinin başında; Cumhurbaşkanı ve Başbakanın gösterdikleri hedefler var. O yüzden hedef gösterme meselesini biz Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacağız. Seçim güvenliğinden birinci derecede YSK sorumludur. Bunun gereğini yerine getirmelerini isteyeceğiz. Yerelde ortaya çıkan konuyla ilgili de Vali Seddar Yavuz'la görüşerek sorunlarımızı aktardık.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23