• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Van Persie'ye Hollanda'dan kötü haber

Yeniakit Publisher
2015-08-29 01:08:00 -
Van Persie'ye Hollanda'dan kötü haber

Fenerbahçeli Robin Van Persie'yi Hollanda Milli Takımı kaptanlık görevinden aldı. Robben yeni kaptan oldu.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye ile aynı grupta yer alan Hollanda Milli Takımı'nda kaptanlık, Fenerbahçeli Robin van Persie'den alınarak Bayern Münih'te oynayan Arjen Robben'e verildi.

VAN PERSIE İKİNCİ KAPTAN OLACAK

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'ndan (KNVB) yapılan açıklamada, teknik direktör Danny Blind'in yeni kaptan olarak Robben'i seçtiği, Van Persie'nin ise ikinci kaptanlık görevi yapacağı bildirildi.

Robben ve Van Persie'nin farklı karakterde futbolcular olduğunu belirten Blind, kaptanlık tercihini oyuncu kalitesine göre belirlemediğini söyledi.

Blind, Van Persie ile konuşarak kendisine ikinci kaptanlığı teklif ettiğini ve yıldız futbolcunun bunu kabul ettiğini dile getirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

VAN PERSIE: İKİNCİ KAPTANLIĞI GURURLA YAPARIM

Van Persie de Blind ile iyi bir görüşme yaptığını belirterek, söz konusu tercihe saygı duyduğunu ifade etti. Takımdaki arkadaşlarıyla bir ekip olduklarına işaret eden Van Persie, ikinci kaptanlığı gururla yapacağını kaydetti.

İki sezondur milli takımda kaptanlığı üstlenen Van Persie, bu süre zarfında kaptanlık pazu bandını toplam 24 milli maçta taktı.

Hollanda, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 3 Eylül Perşembe günü Amsterdam Arena'da İzlanda, 6 Eylül Pazar günü ise Konya Büyükşehir Torku Arena'da Türkiye ile karşılaşacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23