• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Valilik ihraç etti hâlâ görevdeler

Yeniakit Publisher
2017-09-19 06:52:00 - 2017-09-19 13:43:23
Valilik ihraç etti hâlâ görevdeler

Eğitimcilik yerine militanlık yapan öğretmenlerin devlet okullarında himaye ediliyor olması, velileri endişeye sevk ediyor.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla beraber geleceğe hazırlanan çocuklar ders başı yaptı. Ancak eğitimcilik yerine militanlık yapan öğretmenlerin devlet okullarında himaye ediliyor olması, velileri endişeye sevk ediyor. Mahkeme kararıyla PKK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tescillenen, İstanbul Valiliği’nin yürüttüğü soruşturma sonucunda meslekten ihracına karar verildiği tespit edilen Helin Doğan ve Turan Fırat isimli öğretmenlerin görevlerine devam ettirildiği Siyavuşpaşa İlkokulu, bu endişelerin yoğunlukta yaşandığı eğitim kurumlarından biri olarak öne çıkıyor.

İHRAÇ KARARI ALINDI, UYGULANMADI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akit’in 17 Eylül 2016, 27 Eylül 2016, 30 Mart 2016 tarihlerinde “Minik yavrular bu militana mı emanet”, “Öğretmen görünümlü militana hapis”, “PKK’lı öğretmen devlete kafa tutuyor” başlıklı haberleriyle gündeme taşıdığı Siyavuşpaşa İlköğretim okulu öğretmeni Helin Doğan’ın yanı sıra aynı okulda görevli Turan Fırat hakkında yeni bir bilgiye daha ulaşıldı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2016/144 esas ve 2016/158 kararı ile PKK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tescillenen iki öğretmen hakkında İstanbul Valiliği’nin soruşturma başlattığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre, sosyal medya hesaplarında PKK yanlısı paylaşımlar yapan Helin Doğan ve okuldaki kurul toplantısında PKK ağzı kullanarak devletin Güneydoğu’da katliam yaptığını öne süren Turan Fırat hakkında yürütülen soruşturma, iki öğretmenin aleyhine kararla sonuçlandı. 9 Ağustos 2016 tarihli, 663.07/1104 soruşturma sonucunda Doğan ve Fırat’ın meslekten ihracına karar verildi. Helin Doğan’ın aldığı ve ertelenen 1 yıl 3 aylık hapis cezasına işaret edilerek meslekten direkt ihracı talep edilirken, Turan Fırat’ın ihraç edilmesi, ihraç karar gelene kadar il içinde başka bir okulda görevlendirilmesi istendi.

‘TERÖR’DEN MAHKUM AMA ANA SINIFINDA ÖĞRETMEN!

Mahkeme kararıyla terör propagandası yapmak suçundan hüküm giyen, valilik soruşturmasında görevlerinden ihracı yönünde karar alınan Helin Doğan ve Turan Fırat’a hâlâ dokunulabilmiş değil. İki sözde öğretmenin, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ihraçların gerçekleştirilmediği, görevlerine devam ettirildiği öğrenildi. Siyavuşpaşa İlkokulu’nun 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi eğitimci kadrosunda Helin Doğan’a “Ana Sınıfı Öğretmeni”, Turan Fırat’a “Sınıf Öğretmeni” vasfıyla yer verildi.

EĞİTİM-SEN’DEN Mİ KORKULUYOR?

Valilik soruşturması sonucunda ihracı istenen ve ihraç kararına kadar Siyavuşpaşa İlkokulu’ndan farklı bir okulda görevlendirilmesi istenen Turan Fırat’ın, 3 Kasım 2016’da İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı kararla Bağcılar Tiryaki Hasan Paşa ilkokuluna gönderildiği belirlendi. Buradaki görevine gitmeyen ve 10 günlük rapor alan öğretmen Turan Fırat’ın, Siyavuşpaşa İlkokulu’nda görev yaptığı sınıftaki yandaş velileri kışkırtarak Eğitim-Sen’in desteğiyle eylem yaptırdığı kaydedildi. Fırat, eylem sırasında okul önünde PKK yanlısı Evrensel gazetesine basın açıklaması yaparak “İHH’ya para toplamadığı için sürüldüğü” yalanını sarf ettiği öğrenildi. İhracı istenen Fırat’ın, yeniden Siyavuşpaşa İlkokulu’na dönüşünde çıkardığı tantananın etkili olup olmadığı bilinmezken, Helin Doğan ile birlikte PKK propagandacısı oldukları yönünde kesin kararlar olmasına rağmen görevlerine devam ettirilmeleri öğrenci velilerini endişelendiriyor. Eğitim Sen üyesi olan her iki öğretmenin ihraç edilememesinde bu marjinal sendikanın baskısının mı etkili olduğu merak ediliyor.


FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23