• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vali'den Jirki Aşireti'ne geçmiş olsun ziyareti

Yeniakit Publisher
2016-04-30 23:10:00 -
Vali'den Jirki Aşireti'ne geçmiş olsun ziyareti

Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, bir süre önce Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir Adıyaman'ı ziyaret etti.

Vali Su, Korgeneral Temel, Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, Şırnaklı Tatar ailesinin ileri gelenlerinden Aslan Tatar ile birlikte Beytüşşebap ilçesinin Ayvalık köyünde yaşayan Jirki aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir Adıyaman'a (65) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Aşiret olarak 32 yıldır terör örgütü ile mücadele ettiklerini belirten Adıyaman, bundan böyle de mücadelede etmeye devam edeceklerini söyledi.

Adıyaman 11 Nisan'da gerçekleşen saldırıyla ilgili şunları anlattı:

"Olay günü PKK'lı teröristler yol kesip kimlik kontrolü yapıyordu, biz de aracımızla ilçeye gidiyorduk, PKK'lılar lise öğrencilerinin de içinde bulunduğu otobüsteki bazı kızları dağa götürmek için girişimde bulunduğu sırada bizi fark ettiler ve ateş etmeye başladılar. Aracımızla geri geri uzaklaşmak istediğimiz sırada bir kayaya çarptık, oğlum ve yanımdaki korumalarım ateşe karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika çatışma sürdü. Teröristler sivilleri kendilerine kalkan yapıp oradan gaspettikleri bir otomobil ile uzaklaştı. Ayağıma iki kurşun isabet etti, beni acilen başka bir araçla köye getirdiler."

Terörle mücadelede devletin kararlılığının bölge halkına güven verdiğinin altını çizen Adıyaman, "Aile olarak terörle mücadelede 100'ün üzerinde şehit verdik, mücadelemize devam edeceğiz. Aşiret olarak biz devletimizin yanındayız, devletimize inanıyoruz. İnşallah bu bela bitecek, bölge yeniden huzurlu günlere dönecek." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şırnak Valisi Ali İhsan Su da Adıyaman'a geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Terörün son bulmasıyla bölgede önemli projeler hayata geçecek. İlçenin ekonomisinin güçlenmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Yenilen yemeğin ardından Vali Su ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

- Olay

Ayvalık köyünden 11 Nisan'da Beytüşşebap ilçesine giden Tahir Adıyaman'ın içinde bulunduğu araca bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile ateş açılırken, ayağından yaralanan Adıyaman, kaldırıldığı Beytüşşebap Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle sevk edildiği Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23