• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uyuşturucunun panzehiri inanç

Yeniakit Publisher
2014-09-30 08:03:00 - 2014-09-29 22:51:26
Uyuşturucunun panzehiri inanç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM’in ‘din dersi kalksın’ kararına tepki göstererek, “Zorunlu din dersini kaldırırsanız, onun yerini uyuşturucu, şiddet ve ırkçılık doldurur” dedi.

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ilişkin kararına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu karar yanlış bir karar. Zorunlu din kültürü dersini tartışmaya açarsanız çok tabii olarak uyuşturucu gelir, onun yerini doldurur. Şiddet gelir, ırkçılık gelir, onun yerini doldurur” dedi. 

180 MİLYON KİŞİ KULLANDI, 2 TRİLYON DOLAR KAYIP

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, insanlığı, özellikle gençleri ve çocukları ciddi manada tehdit eden bir mesele ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Bunun engellenmesi, önlenmesi nasıl olacak? 3 gün boyunca herhalde bütün detaylarıyla bu sempozyumlarda ele alınacaktır” ifadelerini kullandı. 

Tespitlere göre, dünyada 180 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını, bunların 75 milyonunun da bağımlı olduğunu aktaran Erdoğan, bu rakamların çok hızlı şekilde arttığını, sosyal, ruhsal, bedensel tahribatın yanında uyuşturucu kullanımının yaklaşık 2 trilyon dolarlık maddi kaybı da beraberinde getirdiğini söyledi. Erdoğan, yapılan araştırmalarda ise Türkiye’de yasa dışı maddeleri en az bir kere kullananların oranının nüfusun yüzde 2,7’si olarak ifade edildiğini belirtti.

PKK’DAN NEDEN RAHATSIZ OLMUYORSUNUZ?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda insanlığın karşısında, dünya barışını, huzurunu tehdit eden küresel bir terör meselesi olduğuna işaret etti. Herkesin sonuçları konuştuğunu, sebeplerin anlatılmadığını dile getiren Erdoğan, “Bakın burada bir örnek vereceğim, IŞİD terör örgütüyle alakalı, şu anda dünya bir tedbir, bir koalisyonlar zinciri içerisinde toplantılar yapıyor, bir araya geliyorlar. IŞİD terör örgütü Ortadoğu’da böyle kendine göre mücadeleyi verirken, benim ülkemde 32 yıldır devam eden bir PKK terör örgütü var, acaba bu dünyayı niye rahatsız etmiyordu? Acaba bu dünyayı niye ilgilendirmiyordu? Bu sadece benim ülkemde değildi. Bunun uzantılarına baktığınız zaman Avrupa’nın ‘benim’ diyen ülkeleri içerisinde bu terör örgütünün uzantıları var. Bütün parasal kaynaklar oralardan, silahlar oralardan geliyor. Acaba bu Avrupalı dostlar bu terör örgütüne karşı niçin hiç rahatsız olmadılar? Niçin onlara karşı en ufak bir mücadeleyi gündeme getirmediler? Çünkü o terör örgütünün önünde İslam diye bir kelime yoktu, onların İslam’la bir alakası yoktu. Demek dert başka” şeklinde konuştu.

MANŞET HABERİMİZE ATIFTA BULUNDU

Gazetemizin dünkü manşetinde yer alan “Merkel’e suçüstü” haberinde atıfta bulunan Erdoğan “İşte bugün, bazı gazetelerde, bazı Avrupalı dostların, ülkelerin gönderdiği füzeler, silahlar teröristlerin elinde yakalanmış ve şimdi bunlara cevap arıyorlar. Sadece Avrupa değil, Batı’nın her kesiminde bu var. IŞİD’in elinde şu andaki silahlar malum. Bunları gazeteler yazdı, sosyal medya yazdı, görüyoruz. Karşı karşıya olduğumuz bir çok küresel meseleyi işte bu zaviyeden görmek, bu zaviyeden değerlendirmek durumundayız” dedi.

DİN DERSİ TARTIŞILACAKSA UYUŞTURUCUDAN NEDEN ŞİKAYET EDİYORSUNUZ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ilişkin kararına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, geçen haftalarda Türkiye aleyhine bir karar aldı. Zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden öğrencilerin muaf sayılmasını temin edecek yeni bir düzenleme istedi. Aslında bu karar yanlış bir karar. Çünkü Batı’da bunun uygulaması yok, böyle bir şey olmaz. Eğer din ve ahlak kültürü dersleri olsun mu olmasın mı diye tartışılacaksa, uyuşturucu bağımlılığından neden şikayet ediliyor? Terörden, şiddetten, ırkçılıktan, antisemitizmden, İslamofobi’den neden şikayet ediliyor. Zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersini tartışmaya açarsanız, kaldırırsanız, çok tabii olarak uyuşturucu gelir, onun yerini doldurur. Şiddet gelir, ırkçılık gelir, onun yerini doldurur” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23