• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üst akıl yönetiyor

Yeniakit Publisher
2015-08-28 07:33:48 - 2015-08-28 07:33:48
Üst akıl yönetiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye başta ülkücüler olmak üzere tüm kesimlerden tepki yağıyor. Siyasiler ve hukukçular, “Bahçeli üst akıl tarafından yönlendiriliyor. HDP’nin seçim hükümetine dahil olmasının arkasında MHP var. Bunun vebali de Bahçeli’ye ait” dediler.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün 11 milletvekiline seçim hükümetinde yer alması için davet göndermişti. 11 milletvekili arasında yer alan isimlerden biri olan MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, Davutoğlu’nun bakanlık teklifine olumlu cevap vererek, görevden kaçmamış ve sorumlu bir siyasetçilik örneği sergilemişti. Tuğrul Türkeş’in verdiği kararla devletinin ve milletinin yanında yer aldığını vurgulayan Siyasiler ve Hukukçular, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üst akıl tarafından yönlendirildiğini, PKK’nın siyasi borazanlığını yapan HDP’nin seçime hükümetine dahil olmasının arkasında da MHP’nin olduğunu ve bunun vebalinin de Bahçeli ait olduğunu söylediler. 

GÜNDOĞDU: BAHÇELİ’Yİ ÜST AKIL YÖNETİYOR

BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, MHP lideri Bahçeli’nin üst akıl tarafından yönlendirildiğini söyledi. Bahçeli’nin tabanın sesini dinlemediğini dile getiren Gündoğdu, “MHP, kurulduğu günden itibaren devletin ve milletin yanında bulunmuştur. Alparslan Türkeş’in döneminde MHP, devletin her probleme düştüğü anda devletin yanında yer almıştır. Bahçeli ise ülkeyi yöneten iktidarı köşeye sıkıştıracak, iktidarı zor duruma düşürecek Milliyetçiliğe yakışmayan tutumlar sergiledi. Seçime yokum, koalisyonda da yokum diyerek geri çekildi. O zaman sen neden seçime giriyorsun? Neden bu milletten oy alıyorsun? Bizler artık Devlet Bahçeli’nin üst akıl tarafından yönlendirildiği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı. 

“Tuğrul Türkeş, çok yerinde, doğru bir karar vermiştir” diyen Gündoğdu, “Türkeş’in bu kararı MHP’yi yöneten üst aklın oyununu bozmuş oldu. Tuğrul Türkeş, devletin ve milletin yanında yer almıştır. HDP’nin hükümete girmesine ise MHP’nin üst aklı vesile olmuştur. Bunun vebali de Bahçeli’nindir” diye konuştu. 

BALTA: TÜRKEŞ TABANINI DİNLEMİŞTİR 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Siyaset Analizcisi Avukat Abdullah Balta, Tuğrul Türkeş’in tabanını dinlediğini ve bakanlık teklifini kabul ettiğini ifade etti. MHP tabanından AK Parti’ye ciddi oranda oy kayacağını belirten Avukat Balta, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davetini, Tuğrul Türkeş sorumluluk bilinci ile kabul etmiştir. Tuğrul Türkeş’ in kabulü Devlet Bahçeli ve onun emrinde olanları ürkütmüştür. Aslında Türkeş sadece anayasal ve tarihi sorumluluk bilinci ile hareket etmemiş aynı zamanda tabanın sesine kulak vermiştir. Mevcut MHP yöneticileri panik halinde olmaları da normaldir. Çünkü Tuğrul Türkeş kendi seçmen tabanının iradesine kulak vermiştir. Türkeş’ in sağduyusu ve Davutoğlu’nun feraseti tebrike şayandır. 1 Kasım seçimlerinde baskıdan kurtulan Doğu ve Güneydoğu halkının baskı altında HDP ye verilen oyları da Ak Parti ye dönecektir. 1 Kasım’da sağduyu ve istikrar kazanacaktır” diye konuştu. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23