• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul Üsküdar’da Büyük Doğu Sempozyumu

Yeniakit Publisher
2016-06-22 12:09:00 - 2018-11-03 15:00:29
İstanbul Üsküdar’da Büyük Doğu Sempozyumu

Akademya Dergisi’nin Üsküdar Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği “Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumu”, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 24-25 Haziran 2016 Cuma-Cumartesi günleri 12.00-19.00 saatleri arasında Avrasya Salonu’nda düzenlenecek.

SEBAHATTİN AYAN / İSTANBUL - Üsküdar, kültürel etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Akadmeya Dergisi’nin Üsküdar Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği “Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumu”, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 24-25 Haziran 2016 Cuma-Cumartesi günleri 12.00-19.00 saatleri arasında Avrasya Salonu’nda gerçekleştirilecek. Herkese açık ve katılımın ücretsiz olduğu sempozyum kapsamında, Ressam Rukiye Şenel’in “Yürüyen Büyük Doğu Resim Sergisi” iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Birinci günün sonunda sanatçı Mehmet Ali Demir de bir konser verecek. Ayrıca açılışta Mustafa Ekşi, Üstad Necip Fazıl’ın “Gençliğe Hitabe”sini, Mustafa Gültekin de Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun “Gençliğe Hitabediyorum”unu okuyacak.

24 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Metin Soyluk ve Ekrem Kubilay Karadeniz’in moderatörlüğünü yapacağı sempozyumun 24 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek ilk oturumunda; Kenan Durdu tarafından “Büyük Doğu, Fikir, Sanat ve Edebiyata Yeni Ne Getirdi?”, Selim Gürselgil tarafından “Büyük Doğu-İbda’nın Temel Tezleri, Prensipleri ve Teklifleri”, Şükrü Sak tarafından “Millî Başkanlık Sisteminin Ufku Olarak Başyücelik Devleti ve Aydınlar Aristokrasisi”, Ercan Çifci tarafından ise “Büyük Doğu’nun İslâm Tasavvufu Önünde Batı Tefekkürünü Muhasebesi ve Hikemiyata İnkılâbı” konuları ele alınacak. Cuma günü gerçekleştirilecek ikinci oturumda; Selim Gürselgil tarafından “Büyük Doğu’nun Mucizevî Tarih Muhasebesi”, Sedat Bulut tarafından “Büyük Doğu-İbda’da Sünnet ve Cemaat Ehli Anlayışı ve Topluluk Hakikati”, Hülya Uyar tarafından “İbda’nın Peygamberler Olmasaydı Medeniyet Olmazdı Tezi”, Dr. Vehbi Kara tarafından ise, “Necip Fazıl ve Bediüzzaman Dostluğu” konuları anlatılacak.

BÜYÜK DOĞU HER YÖNÜYLE ELE ALINACAK

Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumunun ikinci günü ve üçüncü oturumunda; Sedat Bulut tarafından “Büyük Doğu’da Gerçek ve Derin Müslümanın Vasıfları”, Ercan Çifçi tarafından “Büyük Doğu’da Hakikat-i Ferdiyye”, Zeynep Nurseli Güleç tarafından “Büyük Doğu’da Eğitim Anlayışı - Üniversitelerden Külliyelere”, Kübra Akyüz tarafından “Büyük Doğu’da Sahâbîlerin Rolü ve Mânâsı” ve Elçin Esin tarafından “Büyük Doğu’da İçtihad ve Mezhebler” konuları işlenecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sempozyumun dördüncü ve beşinci ve altıncı oturumlarında ise şu konuşmalar yer alacak:

Melih Oktay, “Büyük Doğu Dünya Görüşünde Para ve Dünya Sistemi”, Yusuf Pazar, “Büyük Doğu’da İktisadî Nizâma Genel Bir Bakış”, Emine Merve Akyüz, “Büyük Doğu-İbda Külliyatında Kadın”, Öznur Acar “Büyük Doğu Cemiyetinde Tasavvufun Rolü ve Etkisi”, Mehmet Ali Demir “Yürüyen Büyük Doğu, Yürüyen Müzik”, Gülçin Şenel “Büyük Doğu-İbda’da Bir Fikir Olarak Kadın”, Fatih Çağlar “Büyük Doğu’da Fert ve Toplum Hayatında Determinizmin Eleştirisi”, Büşra Gün “İbda Külliyatında Simya”, Turan Demir “Kültür Emperyalizmine Karşı Büyük Doğu-İbda’ya Farklı Bir Bakış”, Kubilay Akın Gürel “Büyük Doğu’da Ruh Emrine Verilmiş Sanayi”, Fatma Aslıhan Doğan “Büyük Doğu’da Şifâ”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23