• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üretim varsa çözüm de var

Yeniakit Publisher
2018-02-20 10:51:00 -
Üretim varsa çözüm de var

İNSAY Yapı Genel Müdürü Vekalet Kaba, elindeki sermaye ve arsa stokunu değerlendirme niyetiyle yola çıkan taahhüt şirketi Kolsuzlar Grup’un İstanbul, Ankara ve Kocaeli’nde projeler üretme sürecinde olduğunu söyledi.

Elindeki sermaye ve arsa stokunu değerlendirme niyetiyle yola çıkan taahhüt şirketi Kolsuzlar Grup’un İstanbul, Ankara ve Kocaeli’nde projeler üretme sürecinde olduğunu söyleyen İNSAY Yapı Genel Müdürü Vekalet Kaba, “İstanbul’da Pendik’te üç bölgede, Sarıyer’de, Yenisahra’da, Kocaeli- Dilovası’nda ve Ankara’da arsalarımız var. Beykoz ve Yenisahra’da kentsel dönüşüme giriyoruz. Yenisahra’da kendi arazilerimizle birlikte topladığımız arsalar oldu. Aldığımız ruhsatlarla Yenisahra ve Beykoz hariç bin dairelik stokumuz var. Ankara’daki Beytepe projemizin altıncı ayda anahtar teslimlerine başlayacağız. Birçok firmada ‘dur bekle’ politikası izlendiğini görüyorum. Biz, 5 yıl içinde 5 bin konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Üretim varsa satışa dönük çözüm de vardır” diye konuştu.

DÖNÜŞÜM KİMSEYİ YORMAMALI

Kat mülkiyeti, imar ve belediyeler kanununun değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaba, ’’Kentsel dönüşüm ve yenilenme projelerinde boş işler kolay yürürken, şirketler yerleşik olan bölgelerde zorlanıyor. İnsanları yüzde yüz mutlu etmemiz mümkün değil. Yenisahra’da 1/1000 ölçekli imar planı çıkmadı. Bugün çıksa ve belediyeden diğer işlemleri yaptırsak, 2023’te bölgedeki herkes yeni evinde oturur’’ dedi.

PENDİK DEĞERLENİYOR

’’Pendik bölgesinin geleceğine olan güvenimizle geliştirdiğimiz projeler var’’ diyen Vekalet Kaba, Pendik’teki üç bölgede toplam dört projemiz var. Şu anda bir tanesinde ilerliyoruz. Pendik’te sanayiden arındırılan bölgeler günden güne değer kazanıyor” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ZORLUKLARI AŞMA FORMÜLÜ

“Bütün sektörlerde seçenekler arttı. Artık her alanda rekabet artıyor. Bu da kâr marjlarını düşürüyor. Buna rağmen gayrimenkul sektöründe doğru planlama yapıp, iyi işler üreterek kazanç sağlamak mümkün” diyen Vekalet Kaba, “Orta ve üst gelir grubuna hitap eden projeler geliştiriyoruz. Kaliteli inşaat için finans kaynağı önemli bir kalem. Türkiye genelinde satışlarda olan durgunluktan sermayesi zayıf olan şirketler etkileniyor. Sermayede tıkanma olduğu zaman ilerleme imkânı zorlaşıyor. Durgunluktan çıkış yolu arayanlar var. Şu anda sihirli bir değnekle herşeyi bir günde normalleştiremez. Dalgalanma olsa da eninde sonunda birşeyler yoluna girecektir. 4 mevsim aynı geçmiyor. Zorlukların aşılması için her kesimin fedakârlık yapması gerekiyor. Mühim olan niyetin ortaya konulmasıdır. Bizler, müşterilerimize ödeme vadelerinin uzatılması gibi imkânlar sunduk. Hükümetin de yeni bir adım atmasını bekliyoruz. En başta alım satımlarda tapu harçlarında yeni bir düzenlemeye gidilmesi yatırımcıları iştahlandırabilir. Kentsel dönüşümde yeni düzenlemeye ihtiyaç var. Kredi vermenin kolaylaştırılması ve faizlerdeki aşırı yükselmenin önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

İnsay Yapı’nın hayata geçirdiği Ondörtüç Pendik projesinden yüzde 10 peşinle 84 ay vade farksız ev sahibi olma fırsatı ilgi gördü. Ayrıca kişiye özel ödeme planıyla da ekstra kolaylık sağlanıyor.İki bloklu projede büyüklükleri 67-149 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 tipi toplam 242 konut ve 22 ticari ünite yer alıyor.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23