• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üniversite tercihlerinde yenilik

Yeniakit Publisher
2015-07-02 23:42:00 -
Üniversite tercihlerinde yenilik

Üniversite adaylarının istedikleri okulu inceleyip karşılaştırabilecekleri akıllı tercih kılavuzu uygulaması "UTM Cep Tercih" tanıtıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, üniversite adaylarına tercihlerde kolaylık sağlayan akıllı cep telefonu uygulaması "UTM Cep Tercih" ile öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmasını amaçladıklarını söyledi.

Üniversite adaylarının istedikleri okulu 25 bine yakın yükseköğretim programı arasından inceleyip karşılaştırabilecekleri akıllı tercih kılavuzu uygulaması "UTM Cep Tercih", İstanbul Lisesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız, akıllı cep telefonlarına "Google Play Store"dan ücretsiz indirilebilen, "IOS" versiyonu da 10 gün içinde yayında olacak uygulamanın tercih yapmakta zorlanan üniversite adaylarına büyük kolaylık getirdiğini söyledi.

Adayların uygulamayla girmek istedikleri bölümleri görüntüleyebilecekleri, 2004 taban puanı, taban başarı sırası, geçen yıl kaç kişi tarafından kaçıncı sırada tercih edildiği, doluluk oranı, üniversitenin telefon numarası gibi detaylı bilgilere ulaşabileceklerini dile getiren Yıldız, "Temel amacımız, çocuklarımızın doğru, bilinçli tercih yapmaları. Bu açıdan da bu uygulamayı çok önemli buluyoruz" diye konuştu.

Uygulamanın sesle de yönlendirilme imkanının bulunduğunu aktaran Yıldız, öğrenciler ve rehber öğretmenlerin uygulamayı rahatlıkla kullanabileceğini ifade etti. Yıldız, uygulamanın ücretsiz şekilde indirilebildiğini belirterek, protokol çerçevesinde kendilerine katkı sağlayan Nişantaşı Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Direktörü Burak Kılanç da öğrencilerin çok kısa sürede tercih yapmaları gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üniversite Tercih Merkezi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi tercih destek platformudur. Bu projenin amiral gemisi, 'www.universitetercihmerkezi.com' sitesidir. Adaylar, eğitimciler, rehber öğretmenler bu siteye girerek çok detaylı bilgilere sahip olabilirler. Ancak günümüz mobil çağı. Gençler sabah uyanır uyanmaz cep telefonlarını ellerine alıyorlar. Biz de bu anlamda 7/24 olarak hizmet verecek ortamı mobil platform olarak tespit ettik ve 'UTM Cep Tercih' de bu fikirden yola çıkılarak hayat buldu. Eğer tercih kılavuzunu gençler yazıcıdan çıktı alacak olurlarsa 500 sayfanın üzerinde çok kalın bir doküman elde etmiş olacaklar. 25 bine yakın programın içinden kendilerine uygun en fazla 30 tercihlerini Ankara'ya bildirecekler. Bu, kolay bir şey değil. Ancak teknoloji sağ olsun." Kılanç, uygulamanın üniversitelerinin imkanlarıyla 2 aylık bir sürede hazırlandığını dile getirdi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23