• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üniversite adaylarına ücretsiz eğitim başladı

Yeniakit Publisher
2017-10-04 11:25:00 -
Üniversite adaylarına ücretsiz eğitim başladı

Bağcılar’da üniversite sınavına yönelik eğitim hizmetinin verildiği Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın 2017-2018 dönemi açılışı yapıldı.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda üniversiteadayı 1000 genç 21 öğretmen tarafından verilecek derslerle üniversite sınavına hazırlanacak.  

Bağcılar Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde liseden mezun öğrencilere yönelik verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın 2017-2018 eğitim sezonunun açılışı yapıldı. Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve lise mezunu kursiyerler katıldı.

“Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz”

Program, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için hazırlanan 15 Temmuz belgeselinin izlenmesiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Artık eski Türkiye yok. Artık savunma sanayini kuran, tankını topunu insansız hava araçlarını yapan bir Türkiye var. Sizleri bu Türkiye bekliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Çok donanımlı bir şekilde kendinizi yetiştirmek zorundasınız. Mevlana’nın dediği gibi ‘Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’. Eğer biz sizlere güzel yarınlar hazırlamazsak daha sonrasını siz daha iyiye taşıyamazsınız. Ve silsile yoluyla da dualarla birlikte hayırla yad edilmek istiyorsanız dünü değil yarını kurtarmayı hedeflemelisiniz” dedi.

“Sizleri sınavlara en iyi şekilde hazırlayacağız”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, “Gençlik Merkezi’mizde siz geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz, Yeni Türkiye’yi oluşturacak gençlerin hayata daha iyi hazırlanabilmesi yüksek öğretim programına daha sağlıklı bir şekilde gidebilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Bağcılar Belediyemizin iş birliğinde gençlik merkezinde siz gençlerimizle geleceğe yönelik kursların açılışında birlikteyiz. Sizleri bugünden itibaren hafta içi ve hafta sonu grupları olarak üniversite sınavlarına en iyi şekilde hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

“Eğitimler hafta içi ve hafta sonu olarak verilecek”

Konuşmalarının ardından Başkan Çağırıcı, öğrencilerin eğitimden belediyenin faaliyetlerine kadar çeşitli konularda kendisine yönlendirdiği soruları yanıtladı.

2 Ekim 2017 tarihinde Bağcılar Gençlik Merkezi’nde başlayan kurslarda 21 öğretmen tarafından 1000 gence ders verilecek. Mayıs sonuna kadar sürecek kurslarda eğitimler hafta içi ve hafta sonu olarak 2 grup halinde verilecek. Yedekte bekleyen 1500 öğrenciye ise dönem içerisinde yapılacak düzenlemelerle eğitim verilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23