• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

UNICEF katliama ortak

Yeniakit Publisher
2014-08-01 08:12:00 - 2014-08-01 08:00:13
UNICEF katliama ortak

İsrail terörüne dur diyen yok. BM bütün kurumlarıyla Gazze’deki vahşete destek veriyor. Dünya çocuklarını her türlü tehlikelerden korumak için kurulan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Gazze’deki çocuk katliamlarına karşı üç maymunu oynuyor.

SİNAN KAYA / ANKARA - İsrail terörüne dur diyen yok. BM bütün kurumlarıyla Gazze’deki vahşete destek veriyor. Dünya çocuklarını her türlü tehlikelerden korumak için kurulan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Gazze’deki çocuk katliamlarına karşı üç maymunu oynuyor. Terör devleti İsrail günlerdir Gazze’yi bombalamayı sürdürüyor. 7 Temmuz Pazartesi günü “Koruyucu Hat” adıyla Gazze’ye saldıran İsrail, 17 Temmuz’da da karadan ve saldırıya sivillerin üzerine bomba yağdırdı. Terörist İsrail askerleri bugüne kadar 290’ı çocuk bin 390 kişiyi katletti 7 bin 680 kişiyi de yaraladı.

Filistinli yaralıların tedavi için Türkiye’ye getirilmesine izin vermeyen ABD ve İsrail kuklası darbeci Sisi’ye de tepki yağıyor. Akit’e konuşan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Oya Akgönenç, Sisi’nin,  kendisini iktidara getiren ABD ve İsrail’e karşı hiçbir şekilde ses çıkarmadığını belirterek, “Şu anda Sisi kendi makamı için, her şeyi göze almış durumda. Sisi’de insanlık, vicdan, Allah korkusu yok. Sadece iktidar hırsı var. Dolayısıyla iktidarda kalma hırsı Sisi’ye her şey yaptırır” dedi.

SİSİ KENDİSİNİ İSRAİL VE ABD’YE KARŞI BORÇLU GÖRÜYOR

Sisi’nin, Mısır’da o makama ABD ve İsrail’in desteği ile geldiğini hatırlatan Akgönenç, ABD ve İsrail, kendilerine iyi hizmet yapacak biri olan ve fazla tanınmayan Sisi’yi Mısır’da en yüksek makama oturttular. Dolayısıyla Sisi, kendisini yoktan var eden ABD ve İsrail, ne derse onu yapacak. Sisi’nin şu anda Filistin karşısındaki tutumu da tamamen İsrail ve ABD talimatları doğrultusundadır. Çünkü Sisi kendisini İsrail’e ve ABD’ye karşı borçlu olarak görüyor. Sisi bulunduğu makamda kalmak için İsrail ve ABD’nin talimatlarına mecburen evet diyecek. Dolayısıyla makam hırsı Sisi’de, Filistin’e ve Müslümanlara karşı, insanlık, vicdan ve Allah korkusu bırakmadı” dedi.

UNICEF NEDEN SESSİZ?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İsrail’in, Filistin’deki katliamlarında özellikle çocukları hedef almasını, soykırım olarak niteleyen Akgönenç, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu olan (UNICEF)’e tepki göstererek, şunları söyledi: “UNICEF’in kuruluşunun en büyük sebebi dünya çocuk haklarını korumak ve çocuk haklarıyla mücadele etmektir. Ama gel gör ki Filistin’de öldürülen yüzlerce çocuk için UNICEF, en ufak bir tepki bile göstermedi. Dünya basınına açık açık demeç veren İsrailli yetkililer, kimisi tüm çocukları öldürelim diyor. Kimisi çocuklar yetmez, anneleri de öldürelim demelerine rağmen yine hiç kimsenin ses çıkarmaması utanç verici bir durumdur.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23