• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Umre için kavanozda para biriktirdi

Yeniakit Publisher
2017-02-23 15:43:00 -
Umre için kavanozda para biriktirdi

İki buçuk yıldır kavanozda umre parası biriktiren Mina Mustafa, hayalini kurduğu ibadetini gerçekleştirebilecek. Eline geçen madeni paralara hiç el sürmediğini söyleyen Mina Mustafa, kimi zaman parasız kaldığını fakat yine de birikimini bozmadığını anlattı. 'Allah bu paraları daha da katladı' diyen Mina Mustafa, köydeki camide müezzinlik yaparak, kitap ve parfüm satarak geçiniyor.

Makedonya'nın Kumanova şehrindeki Otlya köyünde yaşan Mina Mustafa (40), iki buçuk yıl boyunca kavanozda biriktirdiği bozuk paralarla hayalini kurduğu umre ibadetini gerçekleştirebilecek. Umre ibadetini yerine getirmek için gerekli olan bin 200 avroyu düzenli bir aylık geliri de olmadığından madeni paraları biriktirerek toparlamaya çalışan Mustafa, iki buçuk yılın ardından hayaline kavuştu.

Genelde köydeki camide müezzinlik yapan ve bu caminin temizlik işleri ile meşgul olan Mustafa, kitap ve parfüm satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.Eline geçen her türlü madeni parayı umre yapabilmek için kavanoza atan Mustafa, artık yeterli parayı biriktiği için umreye gidebilecek.

'Allah bu paraları daha da katladı'

Mustafa, yaptığı açıklamada, 2015 yılında hacdan döndükten sonra Kabe'ye duyduğu sevgiden dolayı kendisinde umre için para biriktirme fikrinin oluştuğunu ifade etti.

Hacdan döndükten sonra, büyük kızını medreseye gönderme ve kutsal toprakları tekrar görme hayali olduğunu anımsatan Mustafa, "Bu iki buçuk yıl içerisinde kızımın eğitimi için para toplamakta zorlanmadığım gibi Kabe'ye gidebilmek için de para biriktirdim. Bu süre zarfında madeni paralardan hiçbir kuruş harcamamaya karar verdim ve Allah bu paraları daha da katladı. Kızımın eğitim giderlerini karşılama ya da kızlarımın isteklerini yerine getirme konusunda hiçbir zaman para sıkıntısı çekmedim." diye konuştu.

Mustafa, kimi zaman parasız kaldığını ancak hiçbirzaman biriktirdiği paralara el sürmediğini belirterek, halis niyet ve Allah'a inanç olduğunda Kabe'yi ziyaret etmenin kolay olduğunu dile getirdi. Umre için para biriktirmek iki yıldan fazla sürse de diğer insanların da bunu yapabileceğini aktaran Mustafa," Hiç kimse sadece para ile bir şeye ulaşabileceğini sanmasın. Para her şey değildir. Eğer Allah'a inancınız varsa, namazdan ayrılmayın ve dua edin. Çünkü dua yoluyla herşeyi kazanmak mümkündür." ifadelerini kullandı.

Küçük kızı da para biriktirerek hacca gitmek istiyor

Mina Mustafa'nın kızı Zubeyda (12) ise babasına para biriktirme konusunda destek olduğunu, bu şekilde tasarruf etmeyi öğrendiğini söyledi. Ablası gibi eğitimine medresede devam etmek isteğini belirten Zubeyda, "En büyük hayalim hacca gitmek. Bu hayalimi gerçekleştirmek için medresede babam gibi para toplayacağım" diye konuştu. Zubeyda, insanların olumsuz konuşarak imkanlarının olmadıklarını ifade etmemeleri gerektiğini, duanın çok önemli olduğunu ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23