• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümraniyeli Gençler Tarih Gezisinde

Yeniakit Publisher
2017-10-19 10:54:00 -
Ümraniyeli Gençler Tarih Gezisinde

‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz’ projesi ile üniversiteye hazırlanan 40 öğrenciyi Edirne’ye gönderdi.

Eğitime ve gençlere yönelik çalışmalara büyük önem veren Ümraniye Belediyesi, Gençlerin, dostluk ve arkadaşlık ortamı kurması, akran eğitimi alması ve sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amacıyla ‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz’ projesi ile üniversiteye hazırlanan 40 öğrenciyi Edirne’ye gönderdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 15 Eylül - 26 Kasım tarihleri arasında 81 ilde hayata geçirilen; gençlerimizin ülkesinin doğal ve tarihi yerlerini yerinde görerek vatanına ve milletine olan saygısını artırmak, kültürlerini geliştirmek, yapılacak eğitim faaliyetleri ile gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz " projesi başladı.

Bu kapsamda eğitime ve gençlere yönelik çalışmalara büyük önem veren Ümraniye Belediyesi, Gençlerin, dostluk ve arkadaşlık ortamı kurması, akran eğitimi alması ve sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amacıyla ‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz’ projesi ile Cemil Meriç Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde üniversiteye hazırlanan 17-19 yaş aralığındaki 40 öğrenciyi, 15 Eylül Sabahı Belediye Kursiyer Hocaları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen rehberler eşliğinde ücretsiz olarak Edirne’ye gönderdi. Öğrenciler, Edirne’de başta Mimar Sinan’ın yaptığı ustalık eserim dediği Selimiye camiini sonrasında ise kentin tarihi yerlerini rehberler eşliğinde gezerek bilgi aldılar. Öğrenciler, bugüne kadar hep internette gördükleri Selimiye camiini ilk kez,yakında görme ve gezme fırsatı buldu.
‘Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz’ Projesi ile ilk kez Edirne’ye gelerek tarihi Selimiye camiini gören öğrenciler, kendilerine böyle bir imkân sağlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ettiler.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23