• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uluslararası ajanlar geçiyor, iç savaş… Şok görüntüler

Yeniakit Publisher
2017-12-16 12:52:00 - 2017-12-16 12:53:50
Uluslararası ajanlar geçiyor, iç savaş… Şok görüntüler

Üç haftadır çatışmaların dinmediği Honduras'ta protestocular askerleri taşıyan bir kamyonu ateşe verdi, polislerin geçeceği yolu dev kayalarla kapattı.

Tartışmalı seçim sonuçlarının haftalardır süren çatışmalara yol açtığı Orta Amerika ülkesi Honduras'ta, Cuma günü yine göstericiler ve polis karşı karşıya geldi.

Seçim sonuçlarını kabul etmeyen muhalif protestocular başkent Tegucigalpa ile ülkenin en büyük ikinci kenti San Pedro Sula da sokaklara çıktı.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, dünkü çatışmalarda 27 göstericinin yaralandığını, bunlardan beşinin polis tarafından vurulduğunu bildiriyor.

Bir çöp kamyonunu çalan göstericiler, çöpleri yollara döküp barikat kurdu.

Polis ve askerler göstericilere karşı biber gazı kullandı, eylemciler ise askerleri taşıyan bir aracı ateşe verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çatışmalardaki en çarpıcı sahnelerden biri dePuerto Cortes limanına giden yolda ortaya çıktı, protestocular polis gelmeden önce yolu dev kayalarla kapattı. Uluslararası haber ajansı Reuters kayaları kaldıran polislerin fotoğraflarını servis etti.

26 Kasım'da gerçekleşen seçimlerden ilk sonuçlar geldiğinde muhaliflerin adayı Salvador Nasralla önde görünüyordu. Oy sayım sisteminin birden arızalanması ve 36 saat sonra açıklanan sonuçlarda mevcut lider Juan Orlando Hernández'in kazandığının ilan edilmesi, ülkeyi yangın yerine çevirdi.

Salvador Nasralla ve muhalifler, hile yapıldığı gerekçesiyle seçim sonuçlarını tanımıyor ve yeniden sandığa gidilmesini istiyor.

Ülkede bir önceki seçimler de tartışmalara yol açmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23