• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ultra incelikte dizüstüler geliyor!

Yeniakit Publisher
2015-07-06 17:28:00 -
Ultra incelikte dizüstüler geliyor!

Tabletlerle yarışacak -hatta yer yer geçecek- ölçüde ince ve hafif dizüstü modelleri bu yıl içerisinde bizlerle buluşuyor.

Standart dizüstülerden ayrılarak ilk olarak ultra-ince dizüstü modellerine evrilen ve ardından da ultrabook ismi altında karşımıza çıkan dizüstü modellerinin form yapısının değişmesinin altında yatan sebep incelmeleri ve hafifleşmeleri. Tabii örneğin ultrabook formunun Intel'in çatışı altında, MacBook'lara alternatif olarak geliştirilmesi gibi başka parametreler de mevcut -ama dediğimiz üzere temel tetikleyici sebep hafiflik ve kalınlıklarındaki azalma.

İşte LG'nin geliştirmekte olduğu yeni panel teknolojisi ile birlikte oldukça yakın bir gelecekte ultrabook'lardan da daha ince ve hafif olan dizüstü modelleri ile tanışacağız. Şöyle ki LG, son panel teknolojisi olan ve ilk olarak LG G4 gibi akıllı telefonlarda yer verilen (bir sonraki iPhone'da da kullanılacak olan teknoloji bu aynı zamanda) In-Cell Touch (ICT) teknolojisini telefonların ertesinde dizüstülere de adapte etmeyi başardı.

ICT'yi mevcut panel teknolojilerinden ayıran temel fark, dokunmatik algılayıcıyı çalıştıran dokunmatik panel katmanının doğrudan LCD'nin kendisine gömülü oluşu. Bunun pratikteki karşılığı ise panelde gerçekleşen incelme -ve buna paralel katmanlardaki incelme- sebebiyle de yansımanın azalacak ve ekran parlaklığı ile netliğinin artacak olması. Yani toparlayacak olursak, ICT sayesinde daha ince panel ve daha parlak ve net ekranlarla tanışacağız. Tabii iş sadece bununla da bitmiyor. Ne de olsa incelik beraberinde daima hafifliği getiren bir unsur. Üstelik bahsedilen iyileştirmeler %25 oranında incelme ve %35'e varan oranda hafifleşme gibi kesinlikle yabana atılmayacak ölçüde geliştirmeler.

LG'nin ICT panellerinin kullanılacağı bu 2x ultra ince formundaki dizüstü modellerinin bu yılın sonuna doğru tüketicilerle buluşması bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23