• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülkenin dört bir yanından getirdiler: Fiyatı 5 bin liraya kadar çıkıyor

Yeniakit Publisher
2016-10-28 16:13:00 -
Ülkenin dört bir yanından getirdiler: Fiyatı 5 bin liraya kadar çıkıyor

Yarışmalarda yarışacak olan kanarya ve muhabbet kuşlarının fiyatı dudak uçuklatıyor. 50 liradan satın alınan kuşların fiyatı 5 bin liraya kadar çıkıyor.

TKKKF tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Kanarya ve Kafes Kuşları Cumhuriyet Kupası Yarışması Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. 27- 30 Ekim tarihleri arasında yapılacak yarışmaya katılmak için Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden 830 türden 3 bin 952 kuş Gaziantep'e getirildi. Fiyatları 50 liradan 5 bin liraya kadar çıkan kuşlar farklı renk, tür ve sesleriyle katılımcıların dikkatini çekiyor. Muhabbet, egzotik, doğa kategorileri ve kanarya kuşlarında ise renk ve ırk kategorilerinde düzenlenen yarışma için hakem heyetleri tarafından değerlendirmeler başladı.

 

TKKKF 2'nci Başkanı Oğuz Özkaya, yarışma hakkında bilgi vererek Cumhuriyet Kupası Yarışması'nın ilk defa Gaziantep'te düzenlendiğini söyledi. Özkaya şöyle konuştu:

"Ben Gaziantep'e birçok defa geldim. Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz Cumhuriyet Kupası'nı ilk defa Gaziantep'te yapıyoruz. Burada 830 farklı türden 3 bin 952 kuş var, bunun 3 bin 200'ü kanarya. Renk ve ırk kanaryaları da ayrı, bunların dışında papağanlar, bıldırcınlar, kumrular gibi geniş bir yelpazemiz var. Burada her ırkın ve kategorinin hakemleri ayrı. Onlar kendi branşlarına göre değerlendirme yapıyor. Buradaki kuşların hepsi hobi amaçlı yetiştirilen kuşlar. Kuşlarla da, yetiştirenlerle de ayrı bir gönül bağımız var. Bu hafta sonu halka açık teşhir günlerimiz olacak. Bütün Gazianteplileri buraya bekliyoruz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

Hakem heyetinde yer alan Hakan Karadenizli ise, uzun yıllardır kuş yetiştiriciliği yaptığını belirterek, kuş yetiştirmenin bir sevda olduğunu söyledi. Kuşların çeşitli özelliklerine göre değerlendirme yaptıklarını ifade eden Karadenizli, "Kuşları, renk, boy, duruş, kondisyon gibi özelliklerine göre değerlendirerek kendi kategorilerine göre puan veriyoruz. Kuşun duruşunun çok iyi olması lazım, renginin canlı ve bize hitap etmesi lazım, tabi biz bu işi 40 yıldır yaptığımız için daha net bakarak hareket ediyoruz. Kuş sevgisi aşktır insan aşkını bırakabilir mi?" diye konuştu.

 

 

Yarışmaya katılmak için Mersin'den geldiğini ifade eden İbrahim Öztep de kuş sevgisinin babadan kaldığını anlatarak "Buradaki hiç kimse bu işi para için yapmıyor. Bizim hepimiz kuşlara sevdalıyız, zaten sevdamız olmasa bu kadar yol çekerek buraya gelmezdik" şeklinde konuştu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren kuşların sahiplerine Cumhuriyet Büyük Kupası ve başarı belgesi verileceği belirtildi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23