• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna Başsavcılığından Rus Mahkemesi kararı hakkında soruşturma

Yeniakit Publisher
2016-04-29 14:14:00 -
Ukrayna Başsavcılığından Rus Mahkemesi kararı hakkında soruşturma

Rus mahkemesinin "Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerinin yasaklanması" kararı hakkında Ukrayna Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Ukrayna Başsavcılığı, Rus mahkemesinin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt ilan ederek, faaliyetlerini yasaklamasını yasa dışı sayarak cezai soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, sözde Kırım Yüksek Mahkemesinin başkanı Natalya Terentyeva’nın başkanlığındaki heyetin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt sayarak faaliyetlerini yasaklanması yönünde aldığı kararın Ukrayna yasalarına aykırı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Ukrayna yasalarına göre, Ukrayna’nın ilhak edilen topraklarında insan hak ve özgürlüklerinin korunması rejimi ile ilgili yasaya göre, geçici olarak işgal edilen topraklar tartışmasız Ukrayna’nın ayrılmaz parçasıdır ve orada Ukrayna’nın anayasası ve yasaları uygulanmaktadır. Bu yüzden, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı milliyeti ne olursa olsun vatandaşların eşitliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle cezai soruşturma başlatmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Rusya’nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya, 15 Şubat'ta Kırım Tatar Milli Meclisi'nin kapatılması için Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu. İlk duruşma 3 Mart’ta yapılmış, davanın görülmesi değişik gerekçelerle 6 kez ertelenmişti. 27 Nisan’da mahkeme Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt kapsamına alarak faaliyetlerini yasaklama kararı almıştı. Ayrıca Poklonskaya 13 Nisan’da, mahkeme sonuçlanıncaya kadar meclisin faaliyetlerini durdurma kararı verdiğini açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23