• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uğur Dündar yine saçmaladı: Noel Türklerden Hristiyanlara...

Yeniakit Publisher
2017-12-21 13:59:00 - 2017-12-21 14:19:49
Uğur Dündar yine saçmaladı: Noel Türklerden Hristiyanlara...

İslam düşmanlığıyla bilinen sözde gazeteci Uğur Dündar, Orta Asya Türklerinin kutladığı Çam Bayramı'nı, Hristiyanların Noel olarak kutladığını söyledi.

Her fırsatta İslam'a ve Müslümanlara saldıran Sözcü gazetesinin namaz düşmanlığıyla bilinen yazarı Uğur Dündar, Hristiyanların Hz. İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel Bayramı'nı çok eskiden türklerin Yeniden Doğuş Bayramı ya da diğer adıyla Çam Bayramı olduğunu iddia etti.

Dündar bu ilginç bilgiyi birkaç Orta Asya Türk devletlerinden de teyit ettirdiğini belirttiği yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

"YENİDEN DOĞUM BAYRAMI"

"Türklerin tek tanrılı dinlere girmesinden önceki inançlarına göre; yerin göbeği sayılan yeryüzünün tam ortasında bir akçam ağacı bulunuyor. Bu ağacın tepesi gökyüzünde oturan Tanrı Ülgen'in sarayına kadar uzanıyor. Ülgen sarayında oturuyor ve geceyi, gündüzü ve Güneş'i yönetiyor. Güneş, Türklerde çok önemli. 22 Aralık'ta gece, gündüzle savaşıyor ve gün, geceyi yönerek zafer kazanıyor. Bu, güneşin yeniden doğuşu bir yeni doğum olarak algılanıyor.

"GÜN, GECEYİ YENDİĞİ İÇİN BAYRAM OLARAK KUTLANIYOR"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Astronomik olarak o günden itibaren geceler kısalmaya, günler uzamaya başlıyor. İşte bu güneşin zaferini ve yeniden doğuşunu Türkler akçam ağacı altında kutluyorlar, bu yüzden Çam Bayramı da deniyor.

"HRİSTİYANLAR, HUNLARDAN ÖĞRENDİ"

Hristiyanlar da, Hunlar'ın Avrupa'ya gelişlerinden sonra onlardan görerek bu törenleri alıyorlar. İsa'nın doğumu ile hiç ilgisi yok. Ortada bir doğum var ama o da Güneş'in yeniden doğuşu."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23