• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üçüncü göz, olsa olsa kem göz olur

Yeniakit Publisher
2014-11-21 11:09:00 - 2014-11-21 11:13:11
Üçüncü göz, olsa olsa kem göz olur

Türkiye’deki yazısında Rahim Er, çözüm sürecinde “üçüncü göz” talepleriyle istenen gözlemcilerin zaten bölgeyi karıştıran emperyalistler olduğuna dikkat çekti ve “Kimseyi araya katmadan, kimseden bir şey beklemeden kendi ülkemizin insanları odaya girip kapıyı kapatarak yüz yüze konuşsunlar” dedi.

İŞTE O YAZI:

Neyseki aklı selim galip geldi ve süreç, yeniden ve belki eskisinden de daha kararlı bir şekilde başladı. Sancılı ihtilafın, baharla birlikte barışa döneceğini okuyoruz. Bu kanaatimizin sebebi taraflardan aldığımız intibadır.

Hal böyle iken sürecin savrulma günlerinde Kandil’in  “uluslararası bir güç veya Amerika arabulucu olsun” şeklindeki manda idaresini hatırlatır garip ötesi tuhaflıktaki tehlikeli teklifi gibi bu defa da üçüncü göz isteklerinin telaffuz edilmesi süreci yeniden tökezletebilir.

Üçüncü göz, üstün akıl vs  arzusunda olanlar, bu fikrin niyet rengini izah etmekte zorlanırlar. Üçüncü göz, iki asırdır bu coğrafyayı sömüren emeperyalsit devletlerdir. O sömürgeci üst akıl’dan, göz’den el’den, söz’den bu bölgenin Türk- Kürt, müslim- gayrı müslim hiç bir unsuruna fayda beklenemez.

Karşılığını almadan yardımcı olma, emperyalist ahlâk için tasavvur ve tahayyül edilemez. Onlar bir damla ter dökeceklerse bir varil petrol almayı hesaplarlar. Vahşi kapitalizm budur. Komünizm öldü fakat vahşi kapitalizm olanca tasallutuyla ayakta.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

(...)

Sömürgeci, emperyalist dünya, güneydoğu topraklarımızda terörün bitmesinden hiç de memnun değildir. Buranın huzura kavuşması onların silah sanayiine ziyandır. Bu sebeple daha barış süreci bitmeden IŞİD adlı felaketi yedek terör unsuru olarak bölgeye musallat ettiler. Bunlar ve  daha sayılabilecek bir çok sebeple bu vatanın Kürdü Türkü aklını başına devşirmeli. Yaşanmış o kadar dramdan ders çıkartmalıdır. Bu iklimin unsurları isteseler de diğerinden ayrılamazlar. İtikadi, sosyolojik ve her türlü değerle birbirlerine karışmışlar. Burada bin yıllık köklü kardeşlik var. Yüz yıl, bin yılı yok etmeye muktedir değildir.

Onun için kimseyi araya katmadan, kimseden bir şey beklemeden kendi ülkemizin insanları odaya girip kapıyı kapatarak yüz yüze konuşsunlar. Ne diyorlarsa, hangi suçlamayı yapıyorlarsa, ne istiyorlarsa herkes diğerine söylesin. Bunları söylerken de karşısındakinin gözünün içine baksın.

Samimiyet olduktan sonra biz bize yeteriz.

(...)                         

RAHİM ER / TÜRKİYE

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23