• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ücretli öğretmenlik yapanlara müjde

Yeniakit Publisher
2017-11-28 10:33:00 -
Ücretli öğretmenlik yapanlara müjde

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz liselere girişte yapılacak sınav sistemi ve ücretli öğretmenlik yapanlar için önemli açıklamalarda bulundu.

Öğretmen atamalarında mülakatın gerekli olduğuna işaret eden Yılmaz,  öğretmenlerin güvenlik soruşturmasına tabi tutulduklarını vurguladı.

Araştırmalar sonucunda kamuda görevlendirilmesinde sakıncası olanların  elendiğini dile getiren Yılmaz, ancak "Mülakat sisteminde üç başarılı kişiden  birini alıp diğer ikisini dışarı koyuyorsunuz." şeklinde eleştiri yapıldığını  belirtti. Yılmaz, "Hiç kimse de kendisindeki eksikliği görmüyor. 'Adamını bulan'  deniyor. Bunu da ortadan kaldırmak için güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra  çok istisnai olanlar hariç hepsinin yazılı puanını esas alarak bir sıralama, bir  atama çerçevesini oluşturacağız. Mülakat kesinlikle olacak." ifadelerini  kullandı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE İMTİYAZ

Ücretli öğretmenlerle ilgili sıkıntı yaşandığını, onların gerçekten  mağdur olduklarına inandığını vurgulayan Yılmaz, "Şöyle bir kanuni değişiklik  yapacağız. Bizde beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini  kazanmış kimselere, üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı  konusunda bir imtiyaz tanıyacağız. Bu da onların uğradığı kaybı biraz  giderecektir." diye konuştu.

Milli sporculardan öğretmen atamaları için kadro taleplerinin  bulunduğunu bildiren Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bu karşılandığında atama  yapacaklarını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Eğitim fakültelerinde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümü yok"

Danıştay'ın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atamalarda  ilahiyat fakültesi mezunları arasından atama yapılmasına dair işlemin yürütmesini  durdurma kararına yönelik değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, eğitim  fakültelerinden mezun olup da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi verecek bir  bölümün bulunmadığına dikkati çekti.

Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Danıştay kararı diyor ki, ilahiyat fakültelerinden mezun olanlar Din  Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olamaz. Bizim bir öğretmenimiz atanamadığı  dönemde, 'İlahiyat fakültelerinden gelen öğretmenler atanıyor' diyor. Danıştay da  'Herhalde haklıdır' diyerek... Bunu kaldırmak için bir yasal düzenleme de dahil  gereğini yapacağız. Danıştay’ın yaptığı kesinlikle yanlış uygulamaydı. Bunu  düzeltebilmenin yolu bir yasa çıkarmak. Şu anda eğitim fakültelerinde Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yok. Olsaydı olabilirdi. Davayı açanlar, oradan  mezun. Ancak daha sonra o bölüm kapatıldı. Bu öğretmenleri yetiştirme görevi  ilahiyat fakültelerine verildi. Bu davayı açan da şu an bizim öğretmenimiz."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23