• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Twitter dize geldi

Yeniakit Publisher
2014-04-15 08:50:16 - 2014-04-15 08:50:16
Twitter dize geldi

Seçim öncesi karanlık mihrakların siyasi itibar ve haysiyet cellatlığı için kullandıkları enstrümanlardan olan Twitter’ın üst düzey yöneticisi Colin Crowell dün Türkiye’ye geldi. TİB ve BTK yetkilileri ile yapılan görüşmelerde Twitter’in yargı kararlarına uyumu, denetimi ve vergilendirilmesi konuları üzerinde duruldu.

YENİ AKİT / ANKARASeçim öncesi karanlık mihrakların siyasi itibar ve haysiyet cellatlığı için kullandıkları enstrümanlardan olan Twitter’a idari tedbir konarak erişiminin engellenmesi ve süreç içerisinde yaşananlar tazeliğini korurken, şirketin üst düzey yöneticisi Colin Crowell dün Türkiye’ye geldi.

‘DENETİM’ VE ‘VERGİLENDİRME’ MASADA…

Yargı kararları ve Türk makamlarını tanımamakla eleştirilen Twitter’ın iki numaralı ismi olduğu belirtilen Crowell ve beraberindekiler Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri ile görüştü. Görüşmelerde Twitter’in denetimi ve vergilendirilmesinin masada olduğu öğrenilirken, görüşmeler neticesinde şirketin Türkiye’de bir şube açmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

BTK BAŞKANI ACARER: “ÖNCELİK YARGI KARARLARINA UYUM”’

BTK Başkanı Tayfun Acarer, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Twitter’ın 3 üst düzey yöneticisiyle yapacakları görüşmede daha çok uygulanmayan mahkeme kararları üzerinde duracaklarını bildirdi. 100’e yakın mahkeme kararı bulunduğunu belirten Acarer, görüşmeye Başbakanlık’tan bazı yetkililerin de katılacağını belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

MART’TA ENGELLENMİŞTİ

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, çeşitli kullanıcıların hesaplarının askıya alınması yönünde farklı mahkemelerden alınmış kararları dikkate almadığı gerekçesiyle, Twitter’a erişimi Mart ayında engellemişti. Anayasa Mahkemesi’nin, anayasada yer alan ifade özgürlüğünün ihlâl edildiği gerekçesiyle, Nisan ayı başında söz konusu kararın iptal edilmesine yönelik karar aldı; ardından erişim engeli kaldırıldı ancak tartışmalar dinmedi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23