• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tutuklanan prenslere işkence yapıldı

Yeniakit Publisher
2017-11-13 17:01:00 -
Tutuklanan prenslere işkence yapıldı

Suudi Arabistan'da Muhammed bin Selman'ın öncülüğünde başlatılan saray darbesinde sertliğin dozu artıyor.

Suudi Arabistan'da tutuklanan üst düzey isimlerin bir kısmının sorguda ağır biçimde dövüldüğü ve işkence yapıldığı iddia edildi. Bu isimlerin aldığı yaralar öylesine ağırdı ki sorgular hastane tedavisi altında devam etti.  

EN AZ 500 TUTUKLU VAR 

Suudi Arabistan'da geçtiğimiz aylarda başlayan tutuklama ve gözaltı dalgaları gün geçtikçe büyüyor. Bölgeden gelen son rakamlara göre tutuklanan isimlerin sayısı 500 iken gözaltındaki ve sorgudaki kişilerin sayısı ise bunun en az iki katı.

Hanedan ailesinin mensupları, mevcut, eski bakanlar ve iş dünyasının önde gelen isimleri tutuklandı. Yolsuzluk soruşturması adı altında yapılan bu tutuklama ve gözaltılar kimilerince veliaht prens Muhammed Bin Selman'ın siyasi rakiplerine vurduğu bir darbe.

Ağır işkenceler yapılıyor Gözaltındaki isimlerin ağır işkencelere maruz bırakıldığı belirtilirken özellikle bu kişilerin yüzlerine herhangi bir darbe vurulmadığı, böylece de toplum önüne çıktıkları zaman işkence gördüklerine dair herhangi bir iz bulunmamasının sağlandığı öne sürülüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Middle East Eye'ın aktardığına göre bazı tutuklulara banka hesaplarına dair detayları ortaya çıkarmak için işkence edildi. Riyad'da panik hakim İlk olarak Müslüman vaizler, yazarlar, ilim adamları, akademisyenler ve önde gelen isimleri hedef alan tutuklama dalgası Suudi Arabistan başkenti Riyad'da paniğe sebep olmuş durumda. Özellikle Kral Abdullah'a yakın isimlerin tutuklanma korkusu yaşadığı belirtiliyor. Abdullah, 2015 yılında yaşamını yitirmişti.

Muhammed bin Nayif'in ev hapsi sürüyor Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan kişilerden olan 7 prensin serbest bırakıldığı belirtilirken, üst düzey bazı kişilerin ise tutukluluklarının devamı kapsamında kraliyet sarayına nakledildiği ifade ediliyor.

Veliaht prensin kuzeni Muhammed bin Nayif'in ev hapsi ise devam ediyor. Muhammed bin Nayif in tüm mal varlıkları da dondurulmuş halde. Muhammed bin Selman kararlı Muhammed Bin Selman'ın öncülüğünde, Suudi Arabistan'ın yeni dünya vizyonunun önünde engel oluşturacağı düşünülen isimlere yönelik tutuklama ve gözaltı dalgası tüm hızıyla devam ediyor. Veliaht prensin işkence gibi hamlelere de başvuruyor olması, Suudi Arabistan'ın geleceğini ve devletin anlayışını değiştirmekte ne kadar kararlı ve sert olduğunu da gözler önüne serdi. 

mepanews 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23